България има официален посредник за съобщения във VIBER

България вече има официален доставчик на бизнес съобщения във Viber в лицето на комуникационната компания Мобика.

Известяването на потребители, партньори и потенциални клиенти чрез Viber предлага редица удобства като вграждане на изображения, активен бутон, пълно разнообразие от символи и текст на кирилица без притеснения дали апаратът на получателя може да я разчете. Дължината на съобщенията може да бъде до цели 1000 знака. Сред интегрираните от българския екип функции е и осигуряването на важни видове информация в реално време: кога е доставено съобщението, кога е прочетено, как е реагирал абонатът.

“Статистиките сочат, че до 85% от българските мобилни абонати успешно получават Viber съобщения. Това пести до 50% от бюджета за известяване спрямо SMS”, разяснява съоснователят на Мобика Асен Иванов.
Примерите за възможни приложения на услугата са многобройни: от получаване на известия за пратки, през напомняния за подновяване на абонаменти, допитвания до потребителите, споделяне на новина и обявяване на промоции, та до достигане до нови потенциални клиенти.

Досега всичко това можеше да се случва само чрез чуждестранни посредници и този процес често водеше до трудности и неочаквано прекратяване на кампанията.  Услугата вече е активна и редица големи клиенти на Мобика я използват. В краткосрочните планове на българската компания е довършването на разработката на бизнес известяване и чрез Messenger и Telegram.