Какво не знаете за минералът на здравето и красотата?

Човешкото тяло е специфична система, която в началото работи като добре смазан часовников механизъм. С годините обаче този механизъм започва да се износва и се появяват първите проблеми със ставите, спад в състоянието на имунната система, често боледуване и други. Естествено всичко това е следствие от индивидуалния начин на живот на всеки един от нас. Но независимо по какъв начин живеете – здравословно или не – добре е да знаете, че има варианти, дадени ни от природата, чрез които да подпомогнем организма си. Един от тях е именно с приема на Минерала на здравето и красотата. Кой е той и с какво е полезен – нека ви разкажем.

 

МСМ още познат като метилсулфонилметан или органична сяра е вещество, което тялото ни си набавя от пресните плодове, зеленчуци и сурови храни. Метил сулфонил метана (msm) участва, наред с водата и натрия, в много процеси в организма. Той е важна част от изграждането на различни хормони, жизненоважни антиоксиданти, протеини и ензими. За съжаление всички свежи и сурови храни (плодове, зеленчуци, мляко, морски дарове, месо), които съдържат МСМ – губят възможността да доставят нужното количество от минерала в организма – дори и при най-лека обработка. Така се получава един омагьосан кръг, в който вие искате да увеличите приема на органична сяра, заради нейните полезни свойства, но често това не се случва. Причината е, че повечето храни, които консумираме, се нуждаят почти винаги от обработка. За да излезете от този безкраен кръговрат, добре е да се оглеждате за сайтове и магазини като bio-vital.net предлагащи МСМ под формата на хранителна добавка.

 

Какво представлява органичната сяра като хранителна добавка и как да я приемате?

След като се сдобиете с метил сулфонил метан, още наричан МСМ или органична сяра – добре е да знаете, че той не съдържа никакви оцветители и консерванти. Не очаквайте също да ви изненада с приятен плодов вкус или цвят, защото msm не притежава нито едно от двете. Веществото обаче има един плюс – притежава доста добра разтворимост, което е една от особеностите му. Именно по този начин, разтваряйки 1-4 гр. дневно от метилсулфонилметан в 250 мл. течност (вода, сок) вие ще си набавите необходимата доза органична сяра за деня. Добре е да извършвате приема на МСМ около 30-на минути преди хранене.

 

Важно е да запомните, че щом веднъж сте решили да промените начина си на живот и да подсилите организма си – не трябва да поглеждате назад. Скоро след започването приема на МСМ на прах ще забележите видима промяна, както в начина, по който се чувствате, така и в начина, по който изглеждате. Всичко това е свързано с ползите, които получавате след закупуването на тази хранителна добавка.

 

 Приемът на MSM ще ви помогне да: 

 – увеличите енергията и бодростта, да подобрите психическото си спокойствие и способност за концентрация;

 – намалява мускулните крампи и спазми;

 – взима важно участие в синтеза на колаген.

 – стимулира имунната функция и други.

 

 Друг любопитен факт е, че много често MSM се бърка с DMSO (диметилсулфоксид), който също бива органично сярно съединение.  Основната между двете е в това, че МСМ е натурално вещество, докато DMSO не е. За разлика от DMSO обаче, който може да се усвои от организма и през кожата – МСМ (органичната сяра) се приема само пероално. В тази връзка, хората, които могат да имат усилена нужда от набавяне на съединението биват вегетарианците.  В случай, че и вие спадате към тази група – добра идея е да помислите за прием на МСМ като хранителна добавка, тъй като лишавайки се от приема на животински храни и месо – вие всъщност се лишавате и от жизненоважното съединение. А то, както е известно, бива често срещано в продуктите, богати на животински протеини. 

 

 За повече информация относно закупуването на хранителната добавка и ползите от нея може да посетите сайта на фирмата – разпространител Био СИ Витал ЕООД на bio-vital.net или да се свържете с тях на телефон +359 883 73 33 66.