Предимствата на електронна поща към собствен домейн

47 години след своето създаване електронната поща се е наложила като неизменна част от живота ни, улеснявайки начина, по който общуваме, информираме се и правим бизнес. Все още обаче огромен брой собственици на малки фирми у нас продължават да поставят на своите сайтове и на визитките си електронни адреси към безплатни онлайн имейл услуги. Подход, на който не само не се гледа сериозно от повечето партньори и клиенти, а и може да донесе редица негативи, когато става въпрос за бизнес комуникация.

Използването на имейл адрес към собствения домейн не само изглежда много по-сериозно, а и носи по-голяма сигурност, надеждност и редица предимства от маркетингова гледна точка. Още повече, че създаването на електронна поща към домейна е изключително лесно и може да бъде направено с няколко клика през администраторския панел на хостинга. Тя е и напълно безплатна, в рамките на цената на самия хостинг и домейн“ – споделя Цветелина Ненкова, Маркетинг мениджър на най-голямата българска хостинг компания СуперХостинг.БГ. Тя описва шест основни причини за създаването на електронна поща към собствения интернет домейн.

По-официално

Използването на фирмен домейн за представителните имейл адреси изглежда много по-сериозно и по-официално. Как бихте могли да докажете на своите клиенти и партньори, че сте надежден контрагент, ако дори не сте си направили труда да си запазите домейн на фирмата и да създадете имейл адреси към този домейн. Ако вместо това сте поставили на визитките си адрес в безплатна онлайн услуга за електронна поща, най-много да предизвикате повдигане на вежди и съмнения дали заслужавате доверие.

Повече ползи за маркетинга

Домейнът е ключов дигитален актив, който помага за налагането на съответната търговска марка, а използването на имейл адреси към същия домейн може да спомогне много в този процес. В наше време електронната поща е една от най-активните форми на комуникация за почти всяка фирма и използването на адреси, включващи вашия бранд, е мощен инструмент, който популяризира марката ви напълно безплатно и на практика на ежедневна база. Това, редом с корпоративния подпис на писмата ви, е една от базовите маркетингови стъпки, още преди компанията да започне да планира своите рекламни активности.

По-висока степен на сигурност

Фирмените имейли, създадени към хостинга са много по-добре защитени, тъй като се предпазват от цялостната система за сигурност на СуперХостинг.БГ, както и от интелигентната анти-SPAM защита, вградена от компанията. Това означава, че те получават много по-малко нежелани съобщения, оптимизирайки заетото пространство в хостинг акаунта и същевременно се гарантира получаването на важните писма. Освен това имейлите много по-трудно могат да бъдат компрометирани от хакери с цел изпращане на спам, а съдържанието в тях може да бъде възстановено лесно, тъй като регулярно се извършва бекъп.

По-качествена поддръжка

Екипът за поддръжка на СуперХостинг.БГ е на разположение 24 часа в денонощието и седем дена в седмицата. Това означава, че дори и да възникне проблем с вашата електронна поща, вие във всеки един момент ще можете да разговаряте на български език със специалист, който ще ви обърне съответното внимание. За сравнение, при много от онлайн имейл услугите, особено тези, предлагани от чуждестранни компании, връзката със служител по телефона е невъзможна, а имейл комуникацията се осъществява бавно.

Лесно използване през мобилни устройства

Фирмените имейли, създадени през хостинг акаунта, са много лесни за настройване и използване през смартфон или друго мобилно устройство. Това ги прави удобни за работа в движение и позволява на използващите ги да получават важните за бизнеса писма навсякъде и по всяко време.

По-богат избор от имейл адреси

Ако създадете електронни адреси към вашия собствен домейн, вие можете да използвате всички желани комбинации – office@vashatafirma.cominfo@vashatafirma.commanager@vashatafirma.com и стотици други възможности. За разлика от безплатните онлайн имейл услуги, при които повечето хубави имена са заети и се налага да се примирявате с близки до желаните комбинации, включващи допълнителни цифри или букви.

резервация