Canon пуска три нови фотоапарата

Canon пуска на пазара три нови фотоапарата с дългоочаквани функционалности. Това са безогледалният EOS M50, предназначен за любители-фотографи и предложенията за прохождащите във фотографията – EOS 2000D и EOS 4000D. И трите фотоапарата са с характеристики, които позволяват снимането да се превърне във въздействащ начин за споделяне и разказване на истории.

EOS M50 е най-новото попълнение в серията EOS M и най-интуитивният и технологично усъвършенстван безогледален фотоапарат Canon досега. Разработен за съвременните любители на приключенията, той е първият безогледален фотоапарат на Canon с функция за запис на 4K видео, подвижен сензорен дисплей и най-новия процесор DIGIC 8.

Canon EOS M50 е лек и удобен за носене фотоапарат със сменяеми обективи, предназначен за фотографи с опит в снимането със смартфон или компактен фотоапарат, които искат да усъвършенстват способностите си. Оборудван с най-съвременните технологии, моделът постига качество на изображението на огледално-рефлексен фотоапарат в компактно и елегантно тяло, което го прави чудесен спътник на всеки пътешественик. Бързата реакция на системата за автоматично фокусиране, използваща технологията Dual Pixel CMOS AF, позволява заснемане на ясни изображения с висока резолюция и запис на Full HD видео с отличен контрол над дълбочината на рязкост над фокусираните обекти и омекотен заден план. Видеото с усещане за кинофилм, записвано от 24,1-мегапикселовия APS-C CMOS сензор, достига нови висоти с добавянето на функцията за запис на 4K видео за по-богата детайлност при четири пъти по-висока резолюция в сравнение с Full HD.

Canon EOS M50 е оборудван с най-новия процесор DIGIC 8, който прави редица иновативни функции на фотоапарата възможни: запис на 4K видео, 4K фотография през интервал и извличане на 4К кадри от 4K видео; 10 кад/сек. високоскоростна серия от снимки и стандартна максимална ISO чувствителност 25 600, позволяваща снимане с висока рязкост при слаба светлина. Процесорът DIGIC 8 осигурява и редица подобрения в автоматичното фокусиране и функциите за автоматично оптимизиране на осветеността, цифрово оптимизиране на обектива и приоритет на светлите тонове за изображения с високо качество, както и бързо и лесно споделяне направо от фотоапарата.

Записът на HD видео с честота до 120 кадъра в секунда осигурява гладко улавяне на движенията в динамични сцени и разширява възможностите за възпроизвеждане на забавен каданс. Превъзходни кадри на динамични сцени могат да бъдат заснети в серия с честота 10 кад/сек, което е възможно за пръв път с безогледален фотоапарат на Canon, а при използване на функцията “Непрекъснат AF” честотата на серията от кадри достига 7,1 кад/сек.

Canon EOS M50 се интегрира безпроблемно със смартустройства чрез безплатното приложение Canon Camera Connect за iOS и Android. Постоянната връзка чрез Bluetooth® с ниска консумация на енергия позволява на смартустройството да “буди” фотоапарата и да снима дистанционно, като технологията осигурява и опростено превключване към Wi-Fi връзка за дистанционно снимане с наблюдение на изображението от дисплея на фотоапарата в реално време и прехвърляне на изображения.

Едновременно безогледалния EOS M50, Canon пуска и два нови огледално-рефлексни (DSLR) фотоапарата. EOS 2000D и EOS 4000D са предназначени повече за тези, които правят първите си стъпки в света на DSLR фотографията. Апаратите притежават редица характеристики, които позволяват лесното им използване и постигане на високо качество на снимките и на Full HD видеа. EOS 2000D и EOS 4000D също така са съобразени с начина на живот на съвременните динамични хора, които търсят нови преживявания и искат да улавят и споделят безпроблемно своите приключения и постижения в социалните медии.

Комбинацията на APS-C сензорна технология, DIGIC 4+ процесор, удобна Wi-Fi свързаност и изключително ясни и разбираеми указания за употреба в самите фотоапарати, дават възможност за постигане на високо качество на снимките по лесен и удобен начин. EOS 2000D е с новия 24.1 мегапикселов APS-C сензор, а EOS 4000D е с 18 мегапикселов APS-C sensor, което прави апаратите подходящи и за нощни снимки – те стават достатъчно ясни и богати на детайли, благодарение на ISO 6400, което може да се увеличи и до ISO 12800.

И трите фотоапарата имат Wi-Fi връзка със смартфон благодарение на приложението Canon Camera Connect. По този начин уловените моменти да бъдат бързо споделяни в социалните мрежи. Снимките също така могат да бъдат качвани в irista, безплатното облачно пространство на Canon, така че запечатаните спомени да бъдат запазени завинаги.

Трите нови апарата на Canon са интуитивни и атрактивни за изкушените от фотографията – както за любители, така и напреднали ентусиасти. В тях са внедрени най-съвременните технологии и постижения в областта, което позволява на любителите на приключения да разказват по най-впечатляващ начин историите си.