Как да изберем Bluetooth слушалка (Hands- Free)

Един от най-важните аксесоари за всеки, който е непрекъснато в движение е Bluetooth слушалката или още позната като Hands-Free. С нейна помощ можете спокойно да осъществявате своите обаждания независимо къде се намирате и какво правите. Едно от най-големите удобства, които предоставя bluetooth слушалката, е че можете да говорите спокойно докато шофирате. Тя е предпочитан аксесоар за всички, чиято работа е свързана с непрестанни пътувания и разговори с клиенти и не само.

За да изберете идеалната bluetooth слушалка следвайте тези кратки препоръки.

Дизайн

Дизайнът на слушалката е от съществено значение за нейното комфортно използване. Огледайте внимателно нейната форма, преценете дали би стояла неподвижно на ухото и дали би било проблем да я носите с очила. Ако има възможност я пробвайте, за да усетите дали пасва добре. Дори и да поръчате онлайн, добрите модели с подходящ дизайн веднага се забелязват.

Живот на батерията

Една от основните характеристики, на които трябва да обърнете внимание преди да изберете своята bluetooth слушалка е издръжливостта на батерията. Ако разговаряте почти цял ден, то със сигурност е добре да си закупите такава, която издържа минимум 8 часа в режим на разговор. Така спокойно ще успявате да водите своите разговори в рамките на стандартния работен ден.

Качество на звука

Абсолютно задължително е слушалката да предлага кристално качество на звука и висококачествен микрофон. Все пак именно през нея ще провеждате по-голямата част от разговорите си и e важно те да протичат спокойно. Добре е слушалката да има два или три микрофона и технология, която редуцира страничния шум.

Цена

Както при всичко останало и тук цената е определяща. От това колко средства сте готови да отделите за тази покупка зависи и качеството, което ще получите. Цените варират от 20 до над 100 лева. Ако не разговаряте толкова често може спокойно да си вземете по-евтин вариант, който напълно може да удовлетвори нуждите ви. Ако през повечето време ще използвате слушалката и то за бизнес разговори препоръчваме да се спрете на по-скъпо и качествено устройство.


Несъмнено Bluetooth технологията значително улеснява ежедневната ни употреба на смарт устройства и не само. Тя ни предоставя една чудесна възможност да приемаме обаждания без да се налага да вадим телефона от джоба или чантата си, без да се налага да го държим в ръката си, за да разговаряме спокойно. Bluetooth слушалката ни дарява със свободата да говорим където и да се намираме, каквото и да правим.