Къде можем да намерим топли дрехи на батерии?

Ако сте запалени планинари, които обичат да прекарват дълго време на открито, без значение колко е студено и колко сняг е натрупал, то може би имате представа какво значи добро оборудване. Както за ловци и туристи в планината, така и за всеки, който обича свежият въздух, са измислени редица възможности за поддържане на телесната температура в добри нива, така, че да се повиши издръжливостта и съответно разходката в планината. Освен познатите тъкани, от които се изработват дрехи за планина, вече съществуват и дрехи, които се нагряват на различни места и с които може да се регулира топлината. Такива са дрехите на батерии добиващи все по-голяма популярност и осигуряващи толкова топлина, колкото желаем. Къде можем да намерим топли дрехи на батерии? В Zarimex.eu можете да видите повече информация за видовете ловно оборудване и загряващо се облекло Nordic Heat. 

 

Едва ли някой би останал равнодушен, пред възможността да регулира температурата на своят елек, блуза или панталон. Топлещите зони са разположени в няколко участъка, така, че да съумеят да затоплят цялата горна или съответно долна част от тялото. Уязвимите на простуда части, като кръста и гърба, могат да бъдат затоплени добре и то в продължение на 3 часа. Това е времето, в което една заредена батерия издържа, ако температурата, която сме задали е максимално висока. Как работи системата за нагряване на дрехите с батерия? Използвайки тънки въглеродни влакна в определените участъци, нагряващата система спомага за пълно затопляне на цялата горна част на тялото, като температурата се разпространява приятно навсякъде благодарение на кравообръщението.

 

Същото се отнася и за панталони с нагряваща система. Не на последно място, освен самите нагреватели, за пълния и здравословен комфорт, оказва влияние и дишащата материя на облеклата. Благодарение на качеството на тъканта, изработено специално за да може да абсорбира влагата, тялото остава сухо през цялото време. Както за лов, така и за любителски преход, можем да се снабдим и с качествени обувки и термо бельо, задържащо топлината максимално добре, а в комбинация с нагряващата система в дрехите с батерии, удоволствието може да бъде пълно. Кройките на дрехите са универсални и са подходящи за мъже и жени, а за поддръжката им е достатъчно да извадим батерията и да ги пуснем в пералнята на 30º. 

 

Вече разходката в планината може да бъде придружена с много приятна топлина, колкото и да вее и да вали сняг. Както различни дрехи на батерии, могат да се намерят и ръкавици, изработени на същия принцип. В този случай, дори става дума за тънка материя, която позволява и носене на още един чифт. Тук топлината се разпространява по цялата ръка, благодарение на тънките проводници, разположени по протежение на цялата длан и пръстите. Отблъскващи вятъра и водата, тези ръкавици са удобни и леки и дори не е нужно да се свалят, за да се ползва смартфон. Към всеки един от продуктите с нагряване има батерия и зарядно устройство. За максимален комфорт, можем да поставим и нагряващи се стелки в обувките, които са със стандартен USB накрайник. Да забравим за студените крака при минусови температури, си е повече от добра възможност. Ето как можем да се спасим от простуда и най-вече – от премръзване и да удължим времето, прекарано на открито в диви условия. Не е лоша идея, не мислите ли?