TP-Link пуска новият смартфон Neffos X1 Lite

TP-Link пуска на местния пазар новият TP-Link Neffos X1 Lite с осем ядрен процесор и 2GB RAM.

“С превъзходни характеристики и впечатляващ дизайн, Neffos X1 Lite допълва гамата ни от мобилни устройства на достъпна цена. Заобленият гръб осигурява по-лесното използване на телефона, дори при движение с една ръка, а екранът реагира на 10 докосвания едновременно. Новата технология на този модел е сензорът за пръстови отпечатъци, който намалява времето за отключване и позволява бързото заснемане на снимки с едно докосване, което е типично за устройствата с висока цена в този сегмент”, каза Анна Чакърова, бизнес мениджър на TP-Link България.

Neffos X1 Lite разполага с 5 инчов 2,5D HD дисплей с вградена IPS технология, която предоставя изглед в живи цветове, подходящи за всяко приложение и гледане на снимки или филми. Моделът разполага с 13-мегапикселова камера с технология за автоматично фокусиране с откриване на фаза (PDAF) за само 0.2 секунди, апертура f / 2.0 и заснемане през нощта на ясни снимки дори при слаба светлина. Вторичната камера от 5 мегапиксела с широкоъгълен обектив, дава възможност на потребителя, без усилия да прави снимки с покритие от 84 градуса с отчетливост от край до край.

Устройството разполага с осем ядрен процесор MediaTekMediaTek, GPU Mali T860 MP2, до 2GB RAM и 16GB ROM, за да увеличи възможностите за многозадачност на устройството и по-бързо зареждане на приложенията. Смартфонът разполага с microSD слот за разширяване на капацитета за съхранение до 128 GB. За бърз интернет достъп, Neffos X1 Lite поддържа Wi-Fi dual band и множество LTE ленти.

Сензорът за пръстови отпечатъци позволява отключването на устройството за 0.2 секунди. Благодарение на интелигентния алгоритъм, сензорът се запознава с пръстовия отпечатък на потребителя и повишава точността на четенето му за по-висока степен на точност и сигурност. Neffos X1 Lite има стандартна 2550 mAh батерия, която замества капацитета на 2250 mAh батерия на Neffos X1. Устройството работи с NFUI (Neffos User Interface), базирана на операционна система Android 7.0 за лесна употреба.

Neffos X1 Lite има двойно извит гръб и е наличен в два цвята – Cloudy Gray и Sunrise Gold. Устройството е с дебелина 8,5 мм и тегло 138 грама.

Моделът Neffos X1 Lite е на препоръчителна цена от 259 лева (с ДДС) и е достъпен онлайн и през дилърската и партньорската мрежа на TP-Link.