Правилните инструменти за наблюдение в работната среда

Наблюдението на работното място може да допринесе за сигурността на служителите, но трябва да се направи по подходящ начин, за да се избегне накърняването на правата на личен живот. Закупуването на легитимна шпионска техника, която е насочена към сигурноста на офиса, ще помогне на фирмите да се чувстват по-безопасно и да попречат на подозрителната дейност на работното място, без да накарат работниците да се чувстват ненужно неудобно. Независимо от това обаче, какви устройства използва вашата компания, трябва да има правна политика, която да им позволява да работят.

В калифорнийския град “Бейкърсфийлд” ръководителят на консултантската фирма “Човешки ресурси” Моли Кулхайн разглежда някои от проблемите, които работодателите вероятно ще срещнат при инсталирането на наблюдение. Тя конкретно говори на професионалисти в сферата на човешките ресурси, които може да се наложи да вземат трудното решение дали да използват или не оборудване за наблюдение на работното място.

Някои фирми имат видна нужда от видеонаблюдение, особено магазини или райони, които имат пряко въздействие върху обществената безопасност. Същевременно Culhane съветва да работим в тясно сътрудничество с адвокат, за да ограничим възможността за нарушаване на законите.

“Законите, които регулират използването на системи за видеонаблюдение и правата на личен живот, се развиват. Компаниите и техните мениджъри трябва да разгледат последствията”, пише тя. “Видеонаблюдение на работното място ще подкопае доверието? Ще подобри или ще намали производителността?” Важно е да се премине внимателно, преди да се осъществи някаква форма на мониторинг и да се гарантира, че е необходимо.

Ако сте се натъкнали на неприятности, за да създадете силна политика за наблюдение на служителите на работното си място, ще имате нужда и от системи, които са надеждни и идеални за безпроблемна инсталация. Охраната и видеонаблюдението на един дом, офис или даже цяла сграда са въпрос на правилно планиране и точен избор на техника. На първо място, трябва да се подбере най-ефективната във вашият случай конфигурация. Точно този сбор от камери, рекордери и помощни средства, които да отговарят на вашите нужди и условия. Важна роля има и бюджетът ви за охранителни цели. При наблюдение на офис, много често е уместно и целесъобразно да се спрете на изключително дискретни уреди за наблюдение – миникамери или скрити камери за видеонаблюдение. Все пак е от значение е комфортът на служителите, които не би следвало да се чувстват като заподозрени.

Веднъж стигнали до тук в своя избор, трябва да бъдете сигурни, че качеството на предлаганата техника е на ниво. Ако имате нужда от двойна гаранция, то тогава заложете на устройства за видеонаблюдение с предпочитана и доказана марка, която ще затвърди усещането за сигурност и контрол на ситуацията.