Многообразни и интересни типове завеси за баня

Всяка една баня има свое уникално излъчване, което е постигнато от мебелите и аксесоарите в нея. Един такъв аксесоар е завесата за баня.  За да изберете подходящата завеса за вашата баня, трябва да се съобразите с целия интериор.

Завесата може да бъде поставена на халки или да виси от релса, която е прикрепена към тавана.  Ако искате да имате ретро излъчване, то можете да прикрепите завесите с големи дървени халки. За по-нежно излъчване изберете по-ефирни модели и ги прикрепете към тавана.

Основното нещо, на което трябва да обърнете внимание, е десен и материал на завесата. Можете да изберете нежни метални завеси за баня, колкото и нетипично да звучи. Те ще придадат една приглушена и интимна атмосфера в помещението.  Ефектът естествено се търси в материала, а не в плътността на плата.  Фината клетка ще има по-малка прозрачност, докато едрите форми биха придали женственост на дизайна.

Различните декорации на завеси за баня с животни са по-подходящи за банята до детската стая.  Райето и карето отново са мода. Синьо-бялото каре би било чудесно за банята на крайбрежната ви вила или къща на плажа.  Геометричните фигури можете да ги направите акцент върху изчистени стени и фигурален под.

Дизайнерски идеи също има и само върху една от частите на завесата. В долната част можете да изберете да бъде плътен ширит, който да е на бял фон, което ще е чудесна предпоставка за създаването на винтидж баня.

Имитирането на мраморна завеса би бил чудесен акцент в баня с пастелни цветове. Не по-малко ефирни са и завесите в тъмно сиво или черно.