eMAG раздвижва летните продажби

Популярният онлайн магазин eMAG.bg отчита повишен интерес към предлаганите продукти с настъпването на лятото. От началото на месец юни продажбите са се увеличили с 25% спрямо същия период на миналата година. Ръстът е продължение на тенденцията за нарастване на продажбите, която се изразява в 18% по-добри резултати за първите шест месеца на 2017 в сравнение с 2016 г.

Удобството на мобилното пазаруване

Добрите резултати за eMAG кореспондират с промяната на баланса десктоп/мобилни посещения, където се случва бърз преход от настолни към мобилни устройства. 29-те процента потребители, които са посетили онлайн магазина през смартфони и таблети през 2016 г., вече са 49% за изминалите месеци на текущата година.

Този тренд е истинско доказателство за осъзнаване на удобствата при онлайн пазаруване, включително възможността за пазаруване в движение. Голяма част от клиентите – около 75% – се възползват в максимална степен от удобството да получат поръчката си възможно най-бързо – директно до дома си, без дори да им се налага да го напускат.

Всичко за почивката и летния отдих

eMAG.bg отчита повишен интерес към продуктите от категориите „Дом, градина & Petshop“, „Авто“, „Мода“, „Спорт & свободно време“, което е напълно естествено предвид профила на търсенето през летните месеци.

С разширяването на асортимента от предлагани продукти, потребителите могат да си набавят голяма част от необходимите стоки за лятната почивка или отдиха, отдаден на любимото им хоби. Дори когато решението за пътуване бъде взето импулсивно, всеки има възможност да поръча най-необходимото в движение, което да бъде доставено директно на всякъде в страната – курортно местенце или дори къмпинга на плажа.

 

„Приятните емоции, свързани с лятната отпуска, започват с нейното планиране. Благодарение на удобния начин за пазаруване и богатия асортимент от продукти за отдих и свободно време, предлагани от eMAG.bg, всеки може да започне избора на желаните аксесоари, козметика, спортни стоки или оборудване в аванс и предварително да се наслади на вълнението от почивката, заниманията с любимия спорт или хоби“, каза Стефана Здравкова, директор на eMAG.bg.