Philips представи нов USB docking дисплей

В един все по-свързан свят, бизнес потребителите оценяват интелигентните и лесни начини за свързване на множество дигитални устройства, които им помагат да бъдат продуктивни в работата. Този нов 24-инчов дисплей, представен от MMD – водещата технологична компания, лицензен партньор на Philips за монитори, предоставя интересни нови възможности за свързване чрез USB. Той е особено подходящ за свързване към ултабук компютри, които обикновено разполагат с ограничени възможности за връзка с външни устройства. Новият монитор помага за оптимизиране на работните пространства на динамичните потребители като предлага възпроизвеждане на видео и звук, както и връзка с Интернет – всичко това посредством един-единствен SuperSpeed USB кабел. Мониторът предоставя достъп до всички периферни устройства, които са свързани към неговия USB хъб, разполагащ с три USB 3.0 порта.

Бягство в дигиталния свят: свързване чрез USB хъб

Артьом Хоменко, Продуктов мениджър в MMD за мониторите Philips за Европа, обяснява защо USB свързването е толкова значимо: „Виждаме увеличаваща се симбиоза между дигиталните платформи като PC-та, преносими компютри, смартфони и таблети, затова важността на мобилната връзка нараства. За много бизнес потребителите дисплеят е обща платформа за възпроизвеждане на съдържание от различни устройства. Фантастичната свързаност на новия дисплей отговаря на тези нужди.”

Със своя вграден USB 3.0 хъб и Ethernet интерфейс, иновативният модел 241B7QUPEB от B-линията позволява на потребителите да свържат техния лаптоп или смартфон и лесно да прехвърлят съдържание на по-просторния екран.

Периферията под формата на пълноразмерна клавиатура, мишка, външен диск, камера или USB драйв, може да бъде свързана към USB хъба на дисплея. Това е особено практично за ултра тънки лаптопи, които разполагат с малък брой собствени конектори. Още нещо, което потребителите няма да се налага да свързват, са колонките: дисплеят идва с интегрирани стерео говорители.

Качество на картината за професионалисти

Лесните възможности за свързване са комбинирани с отлично качество на изображението, Full HD (1920 x 1080) резолюция и точни цветове за ясно и чисто пресъздаване на съдържанието. Дисплеят предлага живи цветове, широки зрителни ъгли и кристална картина, благодарение на използваната усъвършенствана IPS технология.

Посветен на добрата кондиция

Новият 24-инчов модел от B-линията затвърждава усилията на MMD да направи дисплеите не само инструмент за увеличаване на продуктивността, но и продукт, който се грижи за доброто им здраве в дългосрочен план. 241B7QUPEB предлага режима LowBlue, който използва интелигентна софтуерна технология, за да намали синята светлина с по-къса дължина на вълната, която може да повлияе негативно на зрението в дългосрочен план. В допълнение, дисплеят е снабден с ергономична настройваща се стойка SmartErgoBase, която позволява регулиране по височина, обръщане на 90 градуса, накланяне и завъртане до перфектната позиция. Това гарантира постигането на по-добра поза на седене при работа на бюро.

Това, обаче, не е всичко – новият дисплей включва още повече функции, които да спестят умората на потребителите при по-продължително използване. Технологията Flicker-free регулира яркостта и намалява трептенето. SmartImage, ексклузивна водеща технология на Philips, анализира съдържанието на екрана и динамично оптимизира контраста, цветовото насищане и остротата на изображенията и видеото за постигане на върхово зрително изживяване.

 

Philips 241B7QUPEB, с препоръчителна крайноклиентска цена от 549 лв., ще бъде наличен в магазините през юли 2017 г.