Клиентите все повече поръчват почивки онлайн

 

С наближаването на летните месеци е нормално да се активизират и поръчките за почивки и екскурзии. Това е един динамичен сегмент, в който през последните години интернет технологиите навлизат с пълна сила и очакванията са те да влияят във все по-голяма степен на развитието му.

 

Затова и не е изненада, че и в навечерието на новия летен сезон сайтовете за групово пазаруване отчитат ръст в броя оферти на различни туристически услуги. А все по-често това се случва и през телефона, което вече се налага като най-лесния и удобен начин да си поръчаш почивка.

 

Браншът се променя с бързи темпове, под влиянието на онлайн услугите, социалните мрежи, мобилните приложения и услугите, базирани на местоположението.

 

Младежката аудитория също оказва своето влияние върху този процес. Младите хора все по-често избират сами дестинациите за своите почивки и имат достатъчно средства, за да си резервират предпочитаните хотели и други услуги, свързани с пътуването им.

 

А те, както можем да се досетим – използват интернет много по-активно от предходните поколения. Затова и за тях е съвсем естествено да си пазаруват почивки през сайтове за колективно пазаруване и други уеб платформи с туристически оферти.

 

Друг важен тренд е, че в сайтовете за колективно пазаруване през последните месеци се намират все по-разнообразни възможности за почивки, както и свързани с това услуги. Фирмите от туристическия бранш вече са научили урока си и са наясно, че технологиите са от ключово значение за повишаване на техните продажби и конкурентоспособността им.

 

В уебсайта Alldeals.bg например могат да бъдат открити разнообразни оферти за почивки в Гърция, както и по южното и северно черноморие в България. Има както обикновени оферти за нощувки или платени частни плажове, така и по-специални предложения, включващи SPA и балнеокомплекси. Освен от Златни пясъци, Китен, Несебър, Кранево и други морски дестинации, могат да бъдат открити също оферти от Родопите и други български планини.