Монитор на AOC спечели награда COMPUTEX 2017 d&i

Дисплеите от серията PDS впечатляват с техния изтънчен външен вид. За разлика от други монитори, и 24″ PDS241, и 27″ PDS271 нямат захранващ и интерфейсен конектор на гърба си, което е довело до постигане на изключително минималистичен изглед, благодарение на дебелината на дисплея от едва 5.2 мм. Тристранният „безрамков“ дизайн напълно се вписва в този изчистен стил. Модерният, асиметричен вид на металната стойка предизвиква възхищение, но същевременно предлага и функционалност със своето уникално решение с един кабел: захранващият и сигналният кабели минават през самата стойка и завършват във външна модулна кутия. По този начин липсват всякакви конектори на гърба на дисплея и съответно нищо не виси от монитора. Вместо това, HDMI входът (с поддръжка на DisplayPort посредством адаптер) и захранващия куплунг във външната кутия осигуряват на монитора всичко нужно.

 

Серията монитори PDS са снабдени с последно поколение AH-IPS панели, които осигуряват остри и детайлни изображения с резолюция 1920 x 1080 пиксела. Благодарение на технологията SuperColor WCG на AOC, тези дисплеи покриват 100% от цветовия спектър sRGB и 90% от NTSC. Широките зрителни ъгли от 178° позволяват на множество потребители да се наслаждават на картината на монитора от различни гледни точки, без това да се отразява на живите цветове. Допълнителни функции като технологията Flicker-Free и режимът Low Blue Light намаляват дискомфорта в очите и умората при продължителна употреба.

 

На прага на своя 10-ти юбилей, наградите COMPUTEX d&i са организирани от Taiwan External Trade Development Council (TAITRA) и iF DESIGN ASIA в тайванската столица Тайпе. Победителите се избират на 6-ти и 7-ми април от шест международни експерти и оценявани по пет критерия: иновация и изработка, функционалност, естетика, отговорност към околната среда и пазарно позициониране. Журито избра 77 кандидата от 8 страни.

 

Официалната церемония по награждаването на носителите на наградите се проведе на 29-ти и 30-ти май.