ИКЕА обяви партньорство с Amazon, Google и Apple

ИКЕА  прави още една стъпка за обогатяване на продуктовото си портфолио в сферата на продуктите за интелигентен дом, чрез интегриране на Amazon Alexa, Apple HomeKit и Google Assistant в серията осветление за дома и офиса – SMART LIGHTING.

„С ИКЕА Home Smart отправяме предизвикателство към сложните и скъпи домашни системи за „свързан дом“. Новото стратегическо партньорство с Amazon Alexa, Apple HomeKit и Google Assistant ще ни помогне да отговорим по-добре на нуждите на нашите клиенти и ще улесни управлението на умните продукти за дома“, споделя Бьорн Блок, бизнес лидер, ИКЕА Home Smart.

ИКЕА започва своето пътешествие в сферата на продуктите за интелигентния дом през 2015 г., когато представя устройство за безжично зареждане на мобилни телефони. През април 2017 г. компанията пусна на пазара в Европа и Северна Америка серия високотехнологично осветление – SMART LIGHTING.

Всички осветителни тела в серията TRÅDFRI  са лесни за инсталиране и не изискват окабеляване или специалист. Те могат да бъдат контролирани чрез дистанционно или чрез приложението TRÅDFRI за мобилен телефон. SMART LIGHTING гамата предоставя безкрайни възможности за създаване на персонализирани решения за дома и офиса, както и за лесно регулиране на силата и цвета на светлината. Единственото, което потребителят трябва да направи, е да замени старата крушка с тази, която е включена в комплекта TRÅDFRI.

От това лято контролирането на осветлението ще бъде още по-лесно чрез използване на приложенията Amazon Alexa и Google Assistant, които позволяват управлението на други части от дома – термостати, сензори, вентилатори, както и апликацията Home на Apple. От компанията обещават, че тепърва ще развиват продуктовото си портфолио в тази сфера, позволявайки на потребителите да създадат собствени решения за „интелигентен дом“, чрез различни стратегически партньорства и обогатяване на продуктовото си портфолио.

„Смятаме, че високотехнологичните решения за дома трябва да бъдат достъпни за всички. Ще продължим да работим с други лидери на пазара, за да направим това възможно“, коментира Жанет Скйелмоуз, бизнес мениджър, ИКЕА Home Smart.