Изкуствен интелект посреща гостите на събитие на Сирма

На 24 април 2017 г. ще се навършат 25 години от създаването на Сирма Груп, най-голямата българска технологична група. По този повод компанията организира корпоративно събитие „Следващите 25 – Интелигентното предприятие“, което има за цел да очертае тенденциите в развитието на сектора, както и мястото на групата в него. То ще се проведе на 24 април, в зала „София Гранд“, Конгресен Център, на хотел Маринела, в гр. София. Интересен акцент е, че гостите на форума ще бъдат посрещани от изкуствен интелект, разработен от софтуерната компания.

Създадена през далечната 1992 г. с фокус върху изкуствения интелект, Сирма е една от най-старите компании в тази перспективна област, в световен мащаб. Днес дългогодишната й експертиза в този сегмент я позиционира като лидер в България и разпознаваем партньор от водещи организации в Европа, Америка и Азия. В рамките на събитието основателите на отделните компании в групата ще разкажат за плановете си и бъдещите разработки на своите екипи, а гостите ще имат възможност да видят на живо някои от най-новите технологии и продукти.

Сред лекторите на събитието ще бъдат Цветан Алексиев, Изпълнителен директор на Сирма Груп Холдинг, Атанас Киряков, Изпълнителен директор на Онтотекст, Росен Върбанов, Изпълнителен директор на Сирма Медикъл Системс, Явор Джонев, Изпълнителен директор на Sirma Group Inc, САЩ, Цветомир Досков, Изпълнителен директор на Сирма Бизнес Консултинг., Георги Маринов, Изпълнителен директор на ЕнгВю Системс и Румяна Стойкова, Изпълнителен директор на Лоякс.

„Технологиите извървяха дълъг път през последните 25 години и днес навлизат във всички сегменти на стопанската дейност – от производството, услугите, през разплащанията и здравеопазването, до образованието и културното наследство – променяйки ги до неузнаваемост. Вече говорим за четвърта индустриална революция, а изкуственият интелект и семантичните технологии стават част от живота ни, предефинирайки начина, по който работим, учим, лекуваме се и се забавляваме. Навлизането на когнитивните технологии е една от най-силните технологични тенденции, наблюдавани някога, която тепърва ще променя държави, икономики, индустрии, организации и живота на всеки отделен човек и Сирма Груп е много добре позиционирана да играе ключова роля в налагането на тази тенденция“ – споделя Цветан Алексиев, Изпълнителен директор на Сирма Груп Холдинг.

В рамките на форума той и екипът му ще представят върхови когнитивни технологии на Сирма в областта на компютърното зрение, извличане на информация от неструктуриран текст, граф бази данни, електронното здравеопазване, чатботове, инженерингови решения, ритейл и др.