Над 15 хил. продадени часовника и кучешки тракера MyKi

Алтерко Роботикс, част от холдинга Алтерко АД, отчита отлични резултати за първото тримесечие на годината. Часовникът MyKi, познат вече на почти всяко дете в България, и тракерът MyKi Pet набират скорост в цяла Европа. За първите три месеца на годината компанията е продала над 15 000 бройки от двете иновативни устройства.

„Само за първите три месеца на 2017 г. имаме над 15 000 продадени бройки от продуктовата линия MyKi, което спрямо същия период за миналата година е в пъти повече – коментира Димитър Димитров, изпълнителен директор на Алтерко АД. – Нашата цел за тази година е да продадем над 100 000 устройства, което ще е два пъти повече в сравнение с 2016 г., и по всичко личи, че ще успеем.“

Компанията в момента е на финалната права в търг на голям телеком оператор за над 500 000 устройства от линията MyKi, които ще се доставят до 2020 г. Детският часовник MyKi вече е едно от най-продаваните смарт устройства не само в България, но и в Хърватия през мрежата на T-mobile. Последната новост около MyKi Pet пък е, че устройството получи сертификат FCC, с което става възможно предлагането му в САЩ. Очакваният старт на продажбите е в средата на месец април тази година. До края на 2017 г. компанията планира да пусне на пазара и още няколко устройства под марката MyKi.

Годишните резултати, които Алтерко Роботикс отчита за миналата година, също са повод за оптимизъм. През 2016 г. нетната печалба на холдинга се е увеличила с над 50%, което е значително над заложеното в годишния план. Окончателните финансови данни за годината ще бъдат обявени в края на месец април.