Brother за „бащата“ на отпечатването

Като компания, специализирана в печата, която се гордее със 100-годишни традиции в иновациите, Brother празнува постиженията на Йохан (пълно име Йоханес) Гутенберг. Той е човекът, представил масовия печат в Европа.

Brother е компания, специализирана в решенията за печат, която отдава почит на пионера на тази индустрия, чиято роля за началото на революцията на печата е всепризната. След разработката на механичната движеща се печатна машина около 1439 г., Йохан Гутенберг допринася за еволюцията на думата „печат“, което му спечелва прозвището „баща“ на печата.

Днес, повече от 500 години след смъртта си, все още си спомняме за забележителните постижения на този човек, чийто живот приключва именно през месец февруари в далечната 1468 г.

Най-забележителната работа на Гутенберг се изразява в създаването на „42-редовата Библия“, първата отпечатана на движеща се машина книга в Европа. Тя е призната със своите естетически и технически качества.

Йохан е изобретателна личност, която постоянно експериментира в областта на печата като подобрява и изменя своето творение. Той дори разработва базирано на нефт мастило, което в по-добра степен залепва към металната преса. В крайна сметка, представянето на печатната преса води до производството на книги, което е икономически целесъобразно и за издателите, и за читателите.

Забележителната история на Brother започва преди повече от век с двамата братя Масайоши и Житсуичи Йасуи в Япония. Шевните машини са първия произвеждан и успешно продаван зад граница продукт, от който компанията добива експертните си познания в проектирането на двигатели и производствени технологии. Brother продължава с представянето на нови продукти за дома като плетачни машини, съдомиялни, вентилатори, ютии, блендери, прахосмукачки и сешоари.

Решителността на Brother да поема нови бизнес предизвикателства, при което разработва собствени ключови технологии, води до старта на богата история при създаването на печатащи устройства, първото от които е пишеща машина. Brother стъпва на този пазар през 1961 г. с производството на пилотна серия от 183 бр. портативни азбучни пишещи машини модел JP1. До 1980 г. са продадени над 10 милиона пишещи машини, а до 1990 г. – десетки милиони от тези устройства в ръчни и електрически версии.

Моделите Valiant, Wizard Truetype и Bradford стават популярни и понастоящем представляват класики в ретро дизайна, почитани от фенове на технологията на пишещите машини.

Днес портфолиото на Brother е отражение на едно неспирно пътуване в света на технологичните иновации, което включва от принтери, мултифункционални устройства и етикетиращи машини до HD решения за уеб конференции и технологии за „носими“ устройства като AiRScouter.

Brother се гордее със своята история на иновации и се вълнува от бъдещето. Компанията продължава да поддържа репутацията си в сегмента на шевните машини и се гордее с името си на пазара на решения за печат, познато в цял свят.

 

Гутенберг е воден от желанието да оптимизира техниката на печат за доброто на хората. Историята на иновациите на Brother е подчертана от мотото на компаниятаНа ваша страна’ – едно посвещение за възприемане на нуждите на клиентите и отговор под формата на изследвания и полезни разработки.