Сватбени подаръци за гостите – как да се изберат

Сватбените подаръци за гостите са едни от важните сватбени аксесоари и за това трябва да се подберат прецизно и с вкус, това е един жест на внимание към хората споделили с вас най-съкровения ви празник. Разгледайте онлайн и изберете няколко вида преди да закупите Сватбените подаръчета, защото те остават като спомен на гостите от тържеството и в тях има особен сантимент.

Подаръчетата за сватба се връчват обикновено, когато младоженците започват да обикалят масите, за да поздравят своите гости. Това е и моментът, в който обикновено гостите подаряват своите подаръци или пликове с пари. И понеже младоженците искат да се отблагодарят и дарението да не е еднопосочно, те използват момента за подаряване на сувенири, които са вид сватбени аксесоари наричани още „сватбени подаръчета за гостите“.

Идеята е добра и удачна, тъй като много младоженци имат притеснения от този ритуал(с минаването по масите), а с взаимната размяна на подаръци балансът е постигнат. И макар едва ли някой от гостите да се разсърди, че не е получил сватбено подаръче, след време със сигурност ще му бъде приятно, гледайки сувенира от сватбата.

Изборът на сватбени подаръчета би могъл да е изключително разнообразен, но това зависи от бюджета на сватбата ви и каква част от него можете да отделите като разход за подаръчета на гостите. Най-честите избори са керамични, кристални, акрилни фигурки, бонбониери, канелени пръчици, торбички с бонбони, кристали, сърчица, малки бутилки с алкохол и още много различни видове сватбени подаръчета за вашите гости.

Според ценовите категории в онлайн магазините за сватбени аксесоари, подаръците за гости могат да се изберат по следния начин:

За около 1 лев – може да се оформят подаръчета от различни кристални фигурки завити в тюл, които биха били и перфектните късметчета за хвърляне.

За цена от 1 – 2 лева може да се направят торбички от дантела или плат, плетени кошнички пълни с бонбони или кристалчета. На същата цена могат да се намерят и различни видове керамични фигурки според вкуса ви.

За цена над 2 лева и повече има най-голямо разнообразие от модели и можете да избирате измежду кристални фигурки, цветя, полускъпоценни камъни, шишенца парфюм, бурканчета с мед, канелени пръчици и много други.

Сватбените подаръчета могат да са едни и същи за всички гости, но също така и да бъдат персонализирани, както за всеки отделен гост, така и по групи или пол.

На шаферките може да се подарят кутия за бижута, копринен шал, парфюм или кърпичка с монограм. Но съща така е подходящо и нещо, което ще носят на самата сватба, без задължително да им е необходимо по-натам – като диадема или специална шнола или колие в унисон със сватбената церемония.

За приятелите на младоженеца са подходящи копринена вратовръзка, комплект за бръснене, портфейл или парфюм.

За децата на сватбата могат да се изберат малки кокетни подаръчета детски играчки.

Към универсалните сватбени подаръци за гости могат да се причислят бонбониерите. Те се поставят до табелката с името на гостите и са увити и превързани със сатенена панделка.

Към нестандартните подаръци за гостите можем да причислим ароматните сапуни и магнитите за хладилник с образите на младоженците. Също така дискове с любими песни – на булката и на младоженеца, книги с посвещение.

Какъвто и подарък да изберете за гостите на вашата сватба, не забравяйте, че за тях е чест да споделят с вас този толкова личен и щастлив момент.