Всички климатици на LG получат гласово управление

През 2018 г LG Electronics ще внедри гласово управление във всички свои климатици. Това обяви Сонг Дае-хун, ръководител на подразделението LG Home Appliance & Air Solutions. 

Той обещава, че от тази година цялата електроника на LG ще бъде снабдена с Wi-Fi модули. Притежателите на вече закупена техника могат да се възползват от технологията Smart ThinQ, която позволява да се включват битови устройства към интернет.

Тези изявления Сонг Дае-хун направи по време на демонстрацията на климатик с изкуствен интелект. Разработката се нарича Whisen Dual Air Conditioner и може да се настройва според навиците на потребителя и околната обстановка. Като анализира данните, системата разпределя охладения въздух в тези места от помещението, в които най-често се намират хора. Благодарение на това се постига до 20% икономия в сравнение с традиционните климатици, отбелязва производителят.

Новото устройство регулира силата и посоката на въздуха с помощта на вградена камера, която определя броя и местоположението на хората. Например, ако един човек се намира близо до климатика, към него се насочва един отвор за въздух, откъдето подухва слаб ветрец, но ако потребителят е по-далеч, системата изпраща по-силен поток от няколко отвора. Ако климатикът разпознае в стаята само един човек, той автоматично използва само един поток въздух, като в случая икономисва до 50% енергия.