Какво откри българският геймър под елхата си през 2016

Ако сърцата и мечтите ви горят във виртуалните пламъци на гейминга, а трепетният миг, в който разопаковате нова игра, технологична джаджа или емблематичен мърчъндайз ви носи тръпката от едно предстоящо приключение, има реален шанс някой от изброените по-долу продукти да е бил повод за вашата празнична радост. Помолихме Пулсар, единствената специализирана верига от магазини за компютърни и видеоигри в България, да споделят с нас списъка с най-популярните продукти от каталога им за отминаващата 2016-та година. Ето го и него.

 

Игри:

 

FIFA 17

 

Защо попадна в чувала на Дядо Коледа? Най-добрият спортен симулатор на 2016-та година, предлагащ уникална в реализма си визия и великолепни механики, съчетаващи достъпност и дълбочина, способни да угодят на всички – от най-малките играчи до хардкор геймърите. Критиците и феновете са единодушни – FIFA 17 е най-доброто попълнение в поредицата до момента.

 

Diablo III

 

Защо попадна в чувала на Дядо Коледа? Доказан хит, който може да задържи вниманието на геймърите с години, без значение от предпочетената от тях игрална платформа. Играчите се завръщат към Diablo III отново и отново, увлечени в мултиплейъра, обещанието за още по-добра екипировка за героите им и множеството редовни добавки към познатите режими.

 

World of Warcraft: Legion

 

Защо попадна в чувала на Дядо Коледа? Поредното блестящо допълнение към най-популярната масова онлайн игра на всички времена, запазила водещата си позиция в жанра вече цели 12 години, за които е привлякла в редиците си над 12 милиона играчи. Светът на Азерот е мястото, където всеки геймър може да намери това, което иска, оставяйки делничната скука зад гърба си.

 

Overwatch

 

Защо попадна в чувала на Дядо Коледа? Blizzard са всеизвестни с факта, че не допускат грешки и дори когато решат да предложат на почитателите си игра в жанр, над какъвто студиото не е работило до момента, те го правят по най-добрия възможен начин. Култови персонажи, неповторими онлайн схватки, адреналин и геймплей, в който всеки играч е важен за победата на отбора – Overwatch е явление, което вече е преминало отвъд границите на гейминга, разгърнало изживяването в серии от комикси и късометражни филми.

 

Uncharted 4: A Thief’s End

 

Защо попадна в чувала на Дядо Коледа? Играта, размиваща границата между геймплей и перфектно режисиран, написан и изигран от професионалисти филм, флагман за водещата платформа на пазара и заглавие, налагащо стандарти, с които всички ще трябва да се съобразяват в бъдеще. Uncharted 4 е подарък, с който Дядо Коледа просто не може да сбърка!

 

 

Хардуер и периферия:

 

Геймпадовете от DualShock 4 серията за PlayStation 4

 

Защо попаднаха в чувала на Дядо Коледа? Великолепният игрален контролер за най-популярната платформа на българския пазар. С хитови заглавия като FIFA 17 или Diablo III Reaper of Souls: Ultimate Evil Edition, позволяващи игра на четирима човека на една и съща конзола, наред с разнообразния визуален облик на контролерите, предлагащ нещо индивидуално за всеки вкус, DualShock 4 е перфектният подарък за запалените геймъри!

 

PlayStation 4 Slim

 

Защо попадна в чувала на Дядо Коледа? По-безшумна, по-стилна и по-компактна, конзолата PlayStation 4 Slim е водещ избор за много играчи, които тепърва ще пристъпят във виртуалните светове на Sony. Не мислим, че има геймър, който е останал разочарован от подобен подарък.

 

Подложка за мишка SteelSeries QcK

 

Защо попадна в чувала на Дядо Коледа? Изработена от материали с най-високо качество, които гарантират точно и постоянно плъзгане, SteelSeries QcK има специално проектирана гумена основа, която позволява стабилност независимо от повърхността, на която е поставена подложката. Перфектният избор за PC играча, усвоил до съвършенство контролната схема от клавиатура+мишка.

 

PlayStation 4 Pro

 

Защо попадна в чувала на Дядо Коледа? Най-добрата ревизия на PlayStation 4, предлагаща по-добра производителност, по-наситени цветове, по-добро охлаждане и поддръжка на актуалната 4К резолюция. Запалените геймъри поискаха точно това от Дядо Коледа, за да играят PlayStation 4 заглавията по най-добрия възможен начин.

 

Геймпад Thrustmaster GPX

 

Защо попадна в чувала на Дядо Коледа? Универсалният контролер за всички играчи, които са се спрели на Xbox 360 или PC. Официалните лицензи гарантират, че няма заглавие, което да има проблеми с контролера, а удобният дизайн го превръща в продължение на ръцете и рефлексите ви.

 

 

Мърчъндайз:

 

Фигура на Неймар от Soccerstarz серията

 

Защо попадна в чувала на Дядо Коледа? Ръчно изработена миниатюра с височина от пет сантиметра, лицензирана и подкрепена от ФК Барселона, гарантираща максимална автентичност. Неймар Младши видимо е една от любимите футболни звезди на българите или поне така ни казват списъците на Дядо Коледа и Пулсар.

 

Ключодържателите на Minecraft

 

Защо попадна в чувала на Дядо Коледа? Minecraft е игрален феномен без аналог, потопил милиони геймъри в уникалната си вселена. Съвсем логично е същите тези геймъри да задържат в реалността спомен за виртуалните си подвизи, а тези ключодържатели са любимият трофей за българските фенове.

 

Minecraft книга – Наръчник за Водене на Битки

 

Защо попадна в чувала на Дядо Коледа? В Minecraft никога не сте сами и опасността от вражеско нападение ви дебне непрекъснато и навсякъде. Ще оцелеете ли? Oфициалният Minecraft: Наръчник за водене на битки обещава да ви научи на всичко, което трябва да знаете, за да се защитите от враждебно настроени чудовища и други играчи. Това луксозно и пълно с полезни съвети издание е перфектното оръжие за всеки Minecraft фен.

 

Чаша Portal – Aperture Laboratories

 

Защо попадна в чувала на Дядо Коледа? Феновете на придобилите култов статус пъзел игри Portal и Portal 2 знаят, че тортата е лъжа, но пък тази колекционерска чаша е повече от истинска. Остава единствено въпросът дали кафето или чаят ще се изливат вечно през този портал, ако сте разрешили правилно загадката.

 

Фигура на Кайло Рен от серията Funko POP

 

Защо попадна в чувала на Дядо Коледа? Много фенове се питаха кой точно се крие зад маската на мистериозния нов злодей от Епизод 7, но други решиха да просто да приютят тъмната страна на Силата в домовете си. Пък било то и в най-сладурския възможен вариант на злокобният Кайло Рен.