iGreet създаде благотворителна AR картичка

Българската стартираща компания iGreet, която развива собствена технология за „добавена реалност“ (augmented reality), стартира благотворителна кампания в подкрепа на „SOS Детски селища“. В рамките на инициативата екипът на iGreet е създал първата в България благотворителна картичка с добавена реалност, като над 70% от средствата от нейната продажба ще бъдат дарени на организацията. Картичката може да бъде закупена от уебсайта www.igreet.co, както и от търговската мрежа.

 

Картичките на iGreet са известни с това, че „оживяват“, гледани през екрана на смартфон или таблет. Това става чрез технологията „добавената реалност“, която позволява обединяването на виртуалното съдържание с реалния свят. Така, след инсталиране на приложението на iGreet, можем гледайки на пръв поглед обикновените хартиени картички, да виждаме към тях различни анимации и друго съдържание. Приложението е достъпно за двете най-популярни мобилни операционни системи – Android и iOS.

 

Видео с оживяващата картичка е достъпно тук.

 

„Добавената реалност е технология, която променя изцяло представата ни за поздравителните картички и ги превръща в много по-богато мултимедийно преживяване. Чрез тази технология могат да бъдат създадени игри, книги и много други предмети, но ние избрахме да започнем дейността си с картичките, защото те са много широко разпространен продукт и чрез тях даряваме усмивки и щастие на близките си. Убедени сме, че технологиите трябва да правят живота ни по-добър и благотворителната ни кампания съвместно със „SOS Детски селища“ е част именно от тази дългосрочна визия на екипа ни“ – сподели Вичо Димитров, основател на iGreet.

 

Междувременно от компанията съобщиха, че нейните „живи“ картички от около месец се предлагат и в Австрия, Германия и Швейцария, а предстои скоро да бъдат пуснати в продажба и в други страни. Българската фирма стартира и партньорство с международната платформа Kite, която позволява разпространението на картички и други продукти в различни страни по света и отпечатването им локално. iGreet използва за дизайните и анимациите на своите картички млади български художници, а една от целите на компанията е да създаде, развие и подкрепи общност от талантливи млади артисти.

 

Повече информация е достъпна на уебсайта на iGreet http://www.igreet.co/.