Philips PowerSensor щади очите и планетата

MMD, водещата технологична компания и лицензен партньор на Philips Monitors, обяви нов 24-инчов LCD дисплей, който работи за здравето на потребителите, както и на планетата. Снабден с екологични и лесни за използване дизайнерски функции, този дисплей включва интегриран PowerSensor, който изключва захранването, когато никой не седи пред него, както и специален LowBlue режим, намаляващ количеството синя светлина, на която са изложени очите. Благодарение на комбинация от цветова производителност и широки зрителни ъгли на IPS технологията, съотношението 16:10, както и заради наличието на възможности за свързване на USB 3.0 периферия, този дисплей подобрява продуктивността във всеки модерен офис.

Да се чувстваме добре на работното място

Като коментар на лесната за използване продуктивност на новия дисплей, Артьом Хоменко, продуктов мениджър в MMD за монитори Philips за Европа каза, „Вкъщи или на работното място хората работят рутинно с часове пред екрана. Този дисплей е част от продължаващия ни стремеж да разработваме иновативни продукти, които помагат на хората да работят продуктивно и здравословно дори в продължение на дълги часове.

Запазването на очите свежи и здрави е ключът към добрата кондиция на работа. Продължителното излагане на синя светлина, обаче, може да представлява риск за зрението. Режимът LowBlue в новия LCD дисплей 240B7QPJEB/240B7QPTEB се противопоставя на това въздействие. Разработен да подобри кондицията, режимът LowBlue използва интелигентна софтуерна технология, за да намали синята светлина с малка дължина на вълната. LowBlue работи в комбинация с технологията Philips Flicker-free – решение, което регулира яркостта и намалява трептенето за по-комфортно гледане. Дисплеят включва още SmartErgoBase стойка, която може да бъде накланяна, завъртана и настройвана по височина според личните предпочитания с цел постигане на по-комфортно зрително преживяване. Като допълнителна полза стойката придържа кабелите подредени.

Дисплей с удостоверение за екологичност

Новият дисплей Philips беше разработен с грижа за екологичната продуктивност. Той е направен от 85% рециклирана пластмаса и отговаря на стандарта TCO Edge като по този начин минимизира производствения ефект върху околната среда. Когато работи, той спестява енергия благодарение на своя PowerSensor – вграден „детектор за хора“, който предава и приема безвредни инфрачервени сигнали, за да определени дали потребителят е пред монитора и автоматично намалява яркостта му, когато той стане от мястото си. По този начин сметката за ток може да намалее с до 80%, а животът на монитора се удължава.

Брилянтно представяне

Освен екологични достойнства, новият дисплей притежава и най-важното качество: брилянтна картина. Усъвършенстваната IPS технология създава изключително широки зрителни ъгли от 178/178 градуса за гледане от почти всякакъв ъгъл, дори отстрани. Без значение дали потребителите работят с големи диаграми или документи с много страници, благодарение на съотношението на страните от 16:10, 240B7QPJEB/240B7QPTEB е идеален за всякакви видове офис приложения, тъй като предлага повече площ. Потребителите ще оценят също резките изображения и живите цветове приложенията, където се изисква точно цветопредаване и яркост. Ултра тънката рамка на екрана намалява разсейването и прави дисплея идеален за използване на няколко приложения или източника на картина едновременно. Той е също толкова добър в изобразяването на снимки и филми.

Професионална свързаност

В отговор на нуждата от възможности за връзка с множество устройства, новият модел е снабден с VGA, DisplayPort и универсалния интерфейс HDMI. Той включва и Super Speed USB 3.0 за супер бърз трансфер, който позволява да бъдат изпращани данни със скорост от 5 Gbps (около 10 пъти по-бързо от USB 2.0). USB интерфейсът е обратно съвместим с по-старите устройства, така че потребителите могат да продължат да достъпват данните на техните USB 2.0 продукти.

 

 

Новият LCD дисплей Philips 240B7QPJEB/240B7QPTEB, с препоръчителна крайна цена 679/699 лв. с ДДС, вече е наличен в магазините за електроника.