Skype вече може да се използва и без акаунт

Skype for Web вече може да се използва и без регистрация в услугата. Новата опция е подходяща преди всичко за хората, които имат нужда бързо да се свържат с някого и който няма време да създава акаунт.

Бета версията на Skype for Web беше пусната през ноември 2014 г. Сега Microsoft работи над това, услугата да може да се използва и без инсталирането на специален плъгин за браузъра.

За да се свържете с някого, достатъчно е да отидете на skype.com, да натиснете Start a conversation, да изберете име и да изпратите получения линк на другия човек. По този начин става достъпен не само чат, но и аудио/видео разговори в група до 25 човека, както и текстово общуване в група до 300 потребителя. Както и преди достъпни са обмен на файлове и изпращане на картина от своя екран  (screen sharing). Единственото ограничение е, че срокът на годност на тези чатове  е само 24 часа, след което те просто изчезват. 

Трябва да отбележим, че Microsoft твърде дълго се забави с въвеждането на тази функция в Skype for Web. На пазара вече има множество други много популярни месинджъри – Facebook Messenger, Viber, WhatsApp и др, предлагащи значително по-голямо удобство при използване.