DJI пуска дрон за професионалисти

DJI попълни асортимента си от безпилотни летателни апарати за професионално видеозаснемане с новия модел Matrice 600 Pro (M600 Pro). Устройството обединява в себе си най-добрите качества на M600, който излезе през април тази година и е получил редица усъвършенствания.

Една от най-съществените разлики с предшественика е добавеният контролер за полети A3 Pro. Ако за модела Matrice 600 този контролер се предлагаше като опция, при M600 Pro той влиза в комплекта (и цената) на дрона. Контролерът е снабден с три модула IMU и три GNSS, осигуряващи повишена точност при ориентиране в пространството. Присъства и система за намаляване на вибрациите и шума на дрона по време на полет.

И още една разлика с предшественика – шестте батерии на Matrice 600 Pro могат да се зареждат едновременно. Препоръчителното тегло на товара е 6 кг, а продължителността на полета с максимален товар – 16 минути. При намаляване на теглото на товара се увеличава и времето за полет – например, с камера Zenmuse XT дронът може да лети 30 минути.

Максималната скорост на M600 Pro при безветрено време достига 65 км/ч, скоростта на излитане – 5 м/сек, а на снижаване – 3 м/сек. Благодарение на технологията Lightbridge 2 дронът осигурява предаване на HD видео на разстояние до 5 км при липса на препятствия и смущения. Цената на M600 Pro е $4999.