CES официално стъпи и в източна Европа

Известното в цял свят изложение за потребителска електроника положи основите на присъствието си в региона. Събитието CES Unveiled Prague се проведе в края на октомври в чешката столица, а изборът на място не е случаен. Прага все повече засилва ролята си на инкубатор за технологии и стартъпи.

Изложението даде сцена за изява на 9 световни компании, които показаха някои от продуктите си за първи път пред медиите. Представените новости бяха от сферата на 3D печата, софтуера за защита и гейминга.

Непознатата в България марка Prusa демонстрира 3D принтера си i3 Mark 2, който може да работи с 4 различни материала едновременно и струва под 1000 долара.

На богатият си щанд Logitech представи новите мишки MX Master – с един от най-бързите скролове в света, както и Silent Mouse M330, специално разработена за споделени офис пространства, където всеки шум дразни колегите.

От геймърските аксесоари бяха представени мишката G900 Chaos Spectrum и клавиатурата – G910 Orion Spectrum, която разполага с три специализирани вида бутони –Cherry MX Red, Brown и Romer-G. Интерес предизвикаха и снежно белите геймърски слушалки G933 Artemis Spectrum Snow, които предоставят уникално 7.1 канално WIRELESS GAMING изживяване. Когато говорим за звук, не можем да не споменем и показаните модели от престижната UE серия на Logitech Roll и Boom 2, които са не само удобни за пренасяне, но и не се страхуват от вода, докато озвучават поредния купон.

За бизнес потребителите интерес представляваха камерите Logitech Conference Cam Connect с 360-градусов звук и поддръжка на Bluetooth, както и оптимизираната за видео излъчвания на живо C922 Pro Stream със 78-градусово видео с Full HD или HD качество при 60 кадъра в секунда.

Изложението CES, което се провежда по традиция в началото на всяка година в Лас Вегас, привлича над 3800 изложители от 150 страни и е посещавано от над 165000 души, и отразявано от повече от 6500 медии. CES се провежда за първи път в Ню Йорк през 1967 г. и се превръща в сцена за много революционни иновации от света на потребителската електроника, като например видеомагнетофонът, CD плеърът, цифровите сателитни системи, DVD, HDTV, IPTV, OLED телевизорите, 3D телевизорите, добавената реалност, електромобилите и Интернет не нещата.

 

Повече информация можете да намерите на CES.tech.