Каква е реалната цена на Samsung Galaxy S7?

Факт е, че ценовата листа на Samsung Galaxy S7 стартира от малко над 1300 лева без договор. Колко обаче струва на Samsung производството на новия им смартфон?

Американската анализаторска компания IHS е провела проучване относно цената на частите на новия корейски флагман, съобщава Android Authority.

Оказало се следното – общата цена на всички части на Galaxy S7 е 255 долара или около 450 лева.

Печалбата на Samsung от един продаден S7 се оказва грубо около 900 лева, вземайки предвид и разходите по сглобяването.

Всъщност последните са само 5 долара.

IHS разкрива, че най-скъпата част в смартфона е процесорът Qualcomm Snapdragon 820, който струва 62 долара или 110 лева, а това е приблизително 1/4 от общата производствена цена на устройството.

На второ място е камерата. Тя разполага с 12MP, f/1.7 бленда и технологията Dual Pixel autofocus, която осигурява повече пиксели, както и с технологията ISOCELL, премахваща цветовите грешки в пикселите. В общи линии, камерата на Samsung Galaxy S7 е една от най-добрите на пазара, имаща възможности, съперничещи си с тези на Sony, а цената й е 13,7 долара или 24 лева.

От IHS твърдят, че не са отчели разходите по създаването на софтуера и маркетинга на устройството, но дори и с тях, печалбата на Samsung от новия Galaxy S7 остава доста висока.