Android N – какво да очакваме

Съвсем изненадващо Google тестова версия и разкри някои подробности около бъдещия Android 7.0, познат като Android N или Android Nutella.

Тестовата версия на Android N е предназначена само за разработчиците и е налична само за моделите в серията Nexus, съобщават от The Verge, цитирани от Mobile Bulgaria.

За първи път тестовото издание на платформата ще може да се получи чрез безжичен ъпдейт, но за това ще трябва да се запишете в специалния сайт за целта.

Както обикновено компанията ще осигури необходимите файлове за директна инсталация.

Промените в платформата са много.

Android N вече предлага много по-добри възможности за многозадачна работа, тъй като поддържа разделяне на екрана за едновременна работа с две приложения – досега производители като LG и Samsung трябваше сами да добавят тази функция в устройствата си.

Разработчиците ще могат да определят и минималните размери на своите приложения, за да останат те функционални, а освен това ще трябва да помислят за прехода от хоризонтална ориентация към вертикална.

Ще бъдат добавени нови възможности, които ще позволят на потребителите да отговарят директно от получените нотификации, които ще могат да показват и повече информация.

Ще има и опция повече известия от едно приложение да бъдат комбинирани в една карта с опция за разширяване за достъп до повече детайли.