Какво да очакваме от новия флагман на HTC

През последните дни HTC започна да ни подготвя за премиерата на следващия си флагмански смартфон, а в мрежата изтекоха има снимки и информация.

Новите изображения на телефона, публикувани от Ивън Блас, познат ни и като @evleaks разкриват външния вид на устройството.

Новият флагман на HTC ще е с метален заден панел и ще има още камера с двутонова светкавица, съчетана със система за лазерен автофокус, 2.5D стъкло върху дисплея, сензор за пръстови отпечатъци, капацитивни бутони за управление, както и един отвор за високоговорител, съобщава Mobile Bulgaria.

Прави впечатление пластмасовата вложка, която се намира в горната част на телефона, под която може би се намира инфрачервен порт. Променена е и позицията на жака за слушалки.

Според Ивън Блас, смартфонът няма да се нарича HTC M10, а просто HTC 10.

Според изтекла информация, публикувана от @onleaks новият флагман ще разполага с 5,15-инчов QHD дисплей, 4GB RAM памет, чипсет Snapdragon 820 с видеоускорител Adreno 530, 32 GB вградена памет с опция за увеличаване, 12MP основна камера, поддръжка за технологията Dolby 5.1 и USB Type-C интерфейс, който ще поддържа бързо зареждане чрез Quick Charge 3.0.

Според The Inquirer характеристиките ще включват още предна камера с 5MР съчетана с технологията UltraPixel, а батерията ще бъде с капацитет от 3,500mAh.