Dell въвежда още по-сигурна BIOS проверка

Dell обяви, че Dell Data Protection | Endpoint Security Suite Enterprise вече е налична, като интегрира Cylance технология, използвайки изкуствен интелект и машинно обучение за проактивно предотвратяване на усъвършенствани устойчиви заплахи и зловреден софтуер.

Като част от това решение, Dell представи също и ново решение за BIOS проверка след зареждане, за комерсиални компютри на Dell, което дава възможност на клиентите да бъдат сигурни, че тяхното устройство остава незасегнато от зловреден софтуер по време на процеса на зареждане. Това решение за BIOS проверка след зареждане ще се интегрира в комерсиалните компютри на Dell чрез закупуването на лиценз за Dell Data Protection | Endpoint Security Suite Enterprise.

Новата BIOS проверка използва защитена облачна среда, за да изпита и сравни индивидуално BIOS изображение с официалните измервания, направени в BIOS лабораторията на Dell. Чрез провеждането на това изпитване в среда извън устройството, потребителите могат да бъдат сигурни, че изображението след зареждане не е изложено на риск, тъй като изпитването се провежда в защитена облачна платформа, а не в потенциално заразено устройство. Проверката помага за разширяване на защитата в рамките на целия жизнен цикъл на устройството и предоставя по-добра видимост за администраторите, които искат да спрат зловредни BIOS атаки.

Тази функция за BIOS проверка, първоначално ще бъде налична за гамата търговски компютри на Dell с 6-то поколение Intel чипсет, която включва получилото широко одобрение портфолио с Latitude компютри, което беше наскоро представено на CES, както и избрани компютри от сериите Dell Precision, OptiPlex и XPS и таблетите Dell Venue Pro. С тази функционалност Dell засилва способността си да предоставя най-сигурните комерсиални компютри в индустрията към момента, с най-добрите в своя клас решения за endpoint компютърна сигурност от пакета Dell Data Protection, включително цялостно криптиране, усъвършенствано удостоверяване и премиум защита от зловреден софтуер, от един източник, а сега и BIOS проверка.