Sony ще намали броя на новите си смартфони

Според слуховете Sony готви само два нови модела Xperia Z6 за 2016 година. Както е известно през последните месеци бизнесът със смартфони носи само загуби на Sony, но за наше щастие компанията не се отказва от това да пуска нови модели.

Финансовите резултати обаче, ще повлияят на тяхната бройка.

Sony се кани да намали броя на новите смартфони, които ще пусне през следващата година, а освен това може да затвори изследователската си лаборатория в Тайван, пише DigiTimes, цитирано от Mobile Bulgaria.

Изданието посочва, че Sony може да пусне едва два нови смартфона през 2016 г., което определено звучи като сериозно свиване на продуктовата линия.

Освен това японската компания се кани да прекрати производството в заводите на Foxconn и да повери по-голямата част от поръчките на Arima Communications и Compal Electronics.

Какви обаче може да са двата нови смартфона на Sony от серията Xperia?

Единият телефон вероятно ще е стандартен модел, но за втория остава неясно дали ще бъде от тип Mini, Ultra, Plus или пък Compact.

И двата модела най-вероятно ще работят с върхови процесори Snapdragon 820 и ще имат нов дизайн, който ще включва повече метал.