Носим все повече джаджи в себе си

Анализаторската компания Gartner прогнозира, че до 2018 г. всеки потребител на развитите пазари ще има по три-четири джаджи, но каква ще е причината за това?

В настоящето повечето хора разполагат само с 1 носима джаджа – смартфонът.

В близкото бъдеще това явно ще се промени, а като основна причина се изтъква фактът, че ставаме все по-зависими от информацията в реално време.

“Високият темп на развитие на технологиите, наличието на бързи мрежи и растящата зависимост от информация, постъпваща в реално време, несъмнено ще доведе до увеличаване на броя на устройствата, които се падат на всеки един потребител”, коментират Gartner, цитирани от technews.bg.

Броят на различните типове носими устройства ще продължава да расте, като те ще стават все по-интересни за масовия потребител.

Анализаторите разделят персоналната електроника на 2 категории – основни и нишови устройства.

Към първата група се отнасят смартфони, таблети, хибридни модели „две в едно” и ноутбуци, а към втората – различни носими джаджи като смарт часовници, фитнес трекери и умни очила, както и платежни карти с микрочипове, четци, портативни камери и други устройства с възможност за връзка към интернет.