Yahoo спира пощата, ако блокирате рекламите

Компанията Yahoo потвърди, че е ограничила достъпа до електронните им пощи на тези свои потребители, които ползват ad-block софтуер в браузърите си.
Ако потребителите на електронната поща на Yahoo използват допълнителни програми, за да блокират рекламно съдържание, то те няма да могат да използват своите мейли, съобщава Би Би Си, цитирана от БГНЕС.

Някои потребители в САЩ алармираха по-рано, че услугата Yahoo Mail ги принуждава да изключат ограничението на реклами, за да влязат в пощите си.

От Yahoo заявиха, че изпробват „ново продуктово изживяване” в САЩ. Компанията разчита на приходите от рекламно съдържание в пощенската си услуга, която иначе е безплатна.

Членове в интернет форум, който промотира ad-blocking, вече са намерили начин да заобикалят ограничението.

Блокирането на рекламно съдържание предизвиква противоречиви реакции на големите компютърни компании.

През септември Apple обнови мобилната си операционна система iOS, така че тя да позволява инсталацията на ad-block приложения, въпреки че от самата компания слагат реклами в програмите.

Google от своя страна представи платен абонамент за мрежата за видеосподеляне YouTube, който позволява на потребителите да премахват рекламните съобщения от клиповете.