D-Link с мрежово решение за съхранение

D-Link, водещ производител на професионални мрежови решения и решения за дигиталния дом, предлага сигурно пространство за съхранение на данни с мрежово облачно устройство за съхранение на данни ShareCenter+ (DNS-340L).

С помощта на своите четири твърди диска, DNS-340L може да съхранява файлове с размер до 24 TB и осигурява сигурност на информацията посредством множество RAID нива. Към DNS-340L могат да се свързват принтери или други външни системи за съхранение на данни, посредством три USB порта, един от които поддържа високоскоростния стандарт USB 3.0. В допълнение, два гигабит Ethernet интерфейса улесняват високоскоростния пренос на данни.

DNS-340L има семпъл и елегантен корпус с място за четири твърди диска 3.5’’ SATA от най-ново поколение, с капацитет до 6 TB за всяко устройство за съхранение на данни. Твърдите дискове могат да бъдат поставени в съответните клетки на NAS сървъра бързо и без да са необходими допълнителни инструменти. Благодарение на функцията за замяна, устройствата за съхранение на данни могат да обменят информация по време на работа. Дори в случаите, в които някой от твърдите дискове спре да работи, технологията RAID защитава системата от загуба на информация. Потребителите могат да избират между RAID нива 0, 1, 5, 10, 1+0 и JBOD, всеки от които предлага различно ниво на сигурност, капацитет за съхранение на данни и скорост на запис и прочитане.

Потребителите на DNS-340L могат да съхраняват своята информация сигурно и да я управляват от множество устройства. Компютрите, работещи с Windows и Mac, както и клиентите на Linux имат достъп до DNS-340L посредством NFS сървър, без да им е необходим допълнителен софтуер. Освен това, D-Link предлага приложението mydlink Access NAS за мобилни устройства. То позволява на потребителите да съхраняват информация в движение и да преглеждат своите снимки и видеа. В допълнение, интегрираният DLNA и iTunes медиен сървър позволява на потребителите да пускат музика на съвместими мултимедийни устройства, клиенти на DLNA и няколко, съвместими с мрежата аудио плейъра.

DNS-340L е наличен в България на цена 599 лв.