Социална мрежа за праведници ще конкурира Facebook

Евангелисти от Бразилия са създали алтернативна социална мрежа Facegloria, в която не се допускат ругатни, еротично съдържание и публикации с насилие.

Пухкави облаци пробягват през синьото небе, докато потребителят напише паролата си. Госпъл музика отеква, когато виртуалните приятели са онлайн в мрежата. Вместо кликване на бутон “Харесва ми”, се кликва на бутон “Амин”. Добре дошли във Facegloria.

Бразилската евангелистка социална мрежа само за един месец събра 100 000 потребители и иска да се превърне в конкуренция на Facebook, предаде БТА.

“Във Facebook се вижда много насилие и порнография, ето защо решихме да създадем мрежа, в която можем да говорим за Бог, за любовта и да споделяме божиите думи”, обяснява един от основателите на социалната мрежа, художникът Атила Барош.

Всичко започва преди три години. На Атила и негови трима колеги от кметството на град Фераз ди Васконселош, на 27 километра от Сао Пауло, им писнало да влизат във Facebook и да намират там, по думите им “боклуци”. Днес четиримата колеги, които са под 32 години, са собственици на Facegloria и разчитат на интереса на 42-та милиона евангелисти, живеещи в Бразилия, страна с 202-милионно население.

Уповавайки се на частната подкрепа на кмета, те създали фирма, която е събрала от дарения 16 000 долара и с която са изградили основата на Facegloria.