Кой е най-безполезният сайт в мрежата?

Уеб дизайнер е създал най-ексклузивния сайт в света – страница, която можете да посетите само съвсем сами. Тя обаче е и №1 в класация за най-безполезни сайтове.

Предполага се, че интернет е най-свързващата среда в света. Магическа технологична утопия, в която всеки има достъп. Точно затова Джъстин Фоули е решил, че може да е забавно да направи уебсайт, който е точно обратното, пише агенция “Фокус”.

Фоули е човекът зад MostExclusiveWebsite.com. Достъпът до сайта става с “билет” за 60-секунден прозорец и с чакане на опашка.

“Това просто ми хрумна. Интернет е създаден да бъде отворен и достъпен. Какво ще стане, ако направя страница, която е антитеза на едно от определящите за интернет качества?”, казва Фоули, който работи като уеб разработчик в Кълъмбъс, щата Охайо.

Фоули е стартирал сайта през март, след като е научил нови програмни умения, които отдавна е имал желание да усвои.

Опашката пред най-ексклузивната страница обаче е била твърде къса. До тази седмица обаче, когато популярният блогър Джони Уебър не я е класирал на първо място в списъка на “напълно безполезните уебстраници”.

Подгласници в класацията са purple.com, 21-годишен сайт, който не съдържа нищо повече от пурпурен екран, и watching-grass-grow.com (в превод на български „гледай как расте тревата“).

Благодарение на челната си позиция в класацията ексклузивният сайт е попадал на заглавната страница на Reddit, откъдето толкова много хора се опитват да го посетят, че той се е сринал.