Dell показа платформата PowerEdge C-Series

Dell представи своите бъдещи решения в сферата на високопроизводителните изчислителни решения (high-performance computing – HPC) и големите данни (Big Data) в лицето на PowerEdge C6320.

Това е последното допълнение към 13-тото поколение Dell PowerEdge сървърно портфолио. Моделът Dell PowerEdge C6320 предоставя до два пъти по-добро изпълнение при извършването на водещ HPC тест(1) и предлага най-добрата комбинация от ценово ефективни изчисления и сторидж капацитет в компактно 2U шаси за високопроизводителни изчисления и хиперконвергирани решения, позволявайки на клиентите да се справят с необходимите работни натоварвания.

Мощните НРС системи и решенията за обработка на големите данни са сред най-търсените през последните години. Организации и индустрии от всякакви размери, както и традиционните ИТ отдели търсят НРС решения, които да им помогнат да предоставят бърза и надеждна информация на различните бизнеси, така че те да могат да вземат по-добри решения. НРС решението Dell PowerEdge C6320 помага да се увеличи мощността при изследвания, които се извършват от най-големите изследователски организации по света.

В допълнение, хиперконвергираните системи като  Dell Engineered Solutions за VMware EVO: RAIL и XC Series на Dell за уеб мащабируеми конвергирани системи сега отчитат най-бързия ръст сред целия пазар на конвергирани инфраструктури, PowerEdge C6320 заедно с неговия вграден софтуер за управление е идеална платформа за тези приложения. Според изследване на IDC продажбите на хиперконвергирани системи се очаква да се увеличат с 116,2% през 2015 г. спрямо предходната година, като достигнат $806,8 милиона (USD). Пазарът се очаква да достигне годишен ръст от 59,7% (CAGR) в рамките от 2014 до 2019 г., когато той ще генерира повече от $3,9 милиарда (USD) от общите продажби.