Samsung има големи амбиции за Galaxy S6

Samsung обяви, че очаква рекордни доставки за новите флагмански смартфони Galaxy S, които излизат в продажба в 20 страни този петък.

От южнокорейския технологичен гигант обаче няма да могат да отговорят на голямото търсене за модела с извит екран Galaxy S6 edge поради производствени ограничения, предаде Ройтерс.

Новите модели S6 се очаква да се превърнат в голям хит след поредица от положителни отзиви, които повишават надеждите на компанията за възстановяване на приходите през 2015 г. Наскоро Samsung отчете по-добри от очакваното резултати за периода януари-март.

Засиленото търсене на варианта с извит екран, който струва с около 120 долара повече от стандартния S6 в Южна Корея, може още повече да увеличи маржовете и да тласне нагоре приходите на мобилното подразделение на компанията, коментираха инвеститори и анализатори.

Шефът на мобилния бизнес на Samsung Йонг-Кюн Шин заяви пред репортери, че ще има ограничения на доставките за S6 edge в близко бъдеще, въпреки че компанията работи усилено за подобряване на производствените възможности.

Шин коментира, че макар Samsung да са избрали да използват собствен мобилен процесор в новите телефони Galaxy S, компанията очаква партньорството с Qualcomm да продължи.

В началото на годината се появи информация, че Samsung са се отказали от процесора Snapdragon 810 на Qualcomm, тъй като е прегрял по време на тестове.

Новите Galaxy S6 и S6 излизат на пазара в 20 страни в петък, а у нас устройствата ще се предлагат от следващата седмица.