Project Spartan вече може да се пробва

Новият браузър на Microsoft “Project Spartan”, представен в Windows 10, вече е наличен и може да бъде тестван с най-новия Windows 10 Technical Preview за PC, информира Dir.bg.

Дизайнът на “Project Spartan” поставя фокус върху страницата, а не върху браузъра, посочват от софтуерния гигант.

Потребителите ще могат да тестват някои от функциите, които бяха анонсирани през януари тази година:

• Виртуалният асистентCortana вече е вграден. Той предлага помощ в точния момент, на базата на всичко което знае за уеб пространството, за конкретния потребител и какво той се опитва да направи. Cortana предоставя допълнителна информация, когато потребителят се нуждае от нея, за да улесни сърфирането и да го направи по-ефективно.

• Водене на бележки чрез клавиатура или стилус. С тези нови възможности, Project Spartan дава възможност на потребителите да водят бележки директно на уеб страницата, да коментират това, което представлява интерес за тях и лесно да споделят с приятели чрез имейл или социални медии.

• Изглед за четене, който не отвлича вниманието. Project Spartan помага на потребителите да подберат всичко, което искат да прочетат, включително възможност за запазване на всяка уеб страница или PDF файл за удобен достъп по-късно, като показва текста в опростен формат за по-добра четимост на онлайн и офлайн статии.

Microsoft дава възможност на участниците в програмата Windows Insider да споделят обратна връзка за Project Spartan, много скоро след като предостави тази възможност вътрешно в компанията.