Intel използва мощта на Xeon за ново поколение SoC

Intel обяви днес продуктовата фамилия Intel Xeon processor D, първата на компанията Intel Xeon процесор-базирана система върху чип (SoC). Изградена по водещата в индустрията 14nm процесорна технология на Intel, продуктовата фамилия Intel Xeon processor D комбинира производителността и усъвършенстваната интелигентност на процесорите Intel Xeon с размера и пестенето на енергия на система върху чип (SoC).

Бързата поява на множество свързани устройства дава тласък на съответното нарастване на трафика на данни, увеличавайки изискванията към инфраструктурата на центровете за данни и мрежите за доставчиците на облачни и телекомуникационни услуги. Докато тези клиенти търсят начини ефективно да скалират своята мрежова инфраструктура и се стремят бързо да предоставят нови, доходоносни услуги, те преминават към стандартна Intel архитектура, за да предоставят както технологичните решения, така и унифицираността, изисквани при центровете за данни и мрежите.

Intel Xeon processor D продуктовата фамилия предлага нови опции за адресиране на нарастващата нужда от инфраструктурни решения с ниско енергийно потребление, компактност, разширявайки обхвата на технологиите на Intel от центровете за данни, до мрежите. Това предоставя на клиентите усъвършенствана интелигентност и по-висока скорост бързо да предоставят нови услуги при по-ниска обща стойност на притежание (total cost of ownership (TCO). Също така, с характеристики като надеждност като от сървърен клас, издържливост и възможности за обслужване, (RAS) сега налични в ултра-компактно, с ниско енергопотребление устройство, доставчиците на телекомуникационни услуги ще могат да предоставят интелигентни edge мрежи.

“Ръстът на свързаните устройства и търсенето за повече дигитални услуги създават нови възможности за информационни и комуникационни технологии,” каза Даян Браянт, старши вицепрезидент и генерален директор на Data Center Group в Intel. “Чрез предоставянето на производителността на процесор Intel Xeon в система върху чип с ниско енергопотребление, ние предоставяме най-доброто от двата свята, като създаваме възможности за нашите клиенти да предлагат вълнуващи нови услуги.”