LG показа новите си технологии на автосалона в Женева

LG показва разнообразие от продукти за автомобилната индустрия на 85-тото издание на изложението Geneva International Motor Show в Женева, Швейцария между 3-15 март. В сътрудничество с известното студио за автомобилен дизайн Italdesign Giugiaro, LG допринася с няколко от своите продукти и технологии за разработката на концептуалния автомобил Gea.

LG е създала всички вътрешни дисплеи, намиращи се в Gea. 12,3-инчов full HD IPS дисплей, който отговаря за контрола на инструментите и показва и други видове информация, се намира в средата и от страната на пасажера. Освен това има и 6-инчов извит HD Plastic OLED (P-OLED) дисплей в предната и задната конзола.

Технологиите на LG не са ограничени само в рамките на автомобилния интериор. LED технологията за осветяване на повърхности декорира задния габарит. Има и три камери в задната част на автомобила, които заместват стандартните огледала.

Gea е съвместима и с най-новия смартуоч на LG – LG Watch Urbane LTE, който бе представен на конгреса за мобилни технологии Mobile World Congress (MWC) 2015 в Барселона. Посредством ексклузивно приложение LG Watch Urbane LTE може да получава информация от колата и да се използва за отваряне и затваряне на вратата на колата.

“Вярвам, че това сътрудничество е от голямо значение за LG,” каза Уо-джонг Лий, президент и изпълнителен директор на LG Electronics Vehicle Components Company.

“Работейки със световно известна компания като Italdesign Giugiaro, LG определено ще натрупа знания, които ще ни позволят да разбираме по-добре умните коли, които ще стават все по-важни за автомобилния пазар в бъдеще.”