Снабдяват австралийските полицаи с Galaxy Note 4

Австралийските полицаи от щата Нов Южен Уелс ще разполагат с ново средство, което се надяват, че ще им помогне в опазването на реда – Samsung Galaxy Note 4.
Устройството е от категория фаблет – по-голямо от традиционен мобилен телефон се счита за „нова ера“ в работата на полицията, коментират от органите на реда.

Полицейските части ще започнат тестове с 500 устройства – смята се, че това ще е голям пробив в работата на полицията в реално време.

Устройството ще позволи на полицаите да извършват проверки и да получават достъп до полицейските бази данни. Galaxy Note 4 ще получат местни и регионални управления, включително и кучешките отряди. Отрядите за домашно насилие, трафик и магистралните патрули също ще разполагат с такива устройства.

Говорител на полицията коментира, че работата на служителите е опасна и устройството ще им помогне да извършват проверки на място, както и да получават оперативна информация веднага щом е налична. Също така, смартфонът ще спести време на полицаите като ще елиминира нуждата те да се връщат в автомобилите си, за да правят проверки.