IBM представя мощната и сигурна мейнфрейм z13

Американската компания IBM представи офицално своя нов мейнфрейм z13, който е една от най-усъвършенстваните компютърни системи, създавани досега.

Системата дава възможност за  криптиране и анализи в реално време, посрещайки потребителските очаквания за скорост и безопасност на трилиони транзакции чрез мобилни устройства. z13 е резултат от инвестиции в размер на 1 милиард долара, 5 години развойна дейност, повече от 500 патента и сътрудничество с над 60 клиента.

Мейнфрейм системата z13 използва най-бързият микропроцесор в света – 2X, който е по-бърз от най-разпространените процесори на пазара, 300 % повече памет, честотна лента, увеличена до 100%, както и векторни процесори за анализи с цел ускоряване на мобилните транзакции.

Мейнфрейм системата z13 може да бъде използвана в комбинация с платформата IBM MobileFirst, която помага на бизнеса да създава по-защитени и сигурни мобилни приложения. В комбинация с тази платформа z13 предоставя по-добра производителност, анализи и сигурност, които допринасят за възможно най-добро потребителско преживяване.

В допълнение, мейнфрейм системата z13 ще предостави възможност за цялостен анализ на потребителските транзакции. Благодарение на бързината на анализиране на информацията, транзакциите ще могат се персонализират в реално време.