Бюджетните смартфони атакуват пазара

Евтините смартфони се броят за все по-голям дял от пазара на мобилни телефони и тази теденция ще продължи и през следващата година.

Китайският производител на смартфони Xiaomi подготвя смартфон с цена под 81 долара, който трябва да се появи през първата половина на 2015 г.

Това твърдят китайски източници, цитирани от “Сега”.

Как Xiaomi постига тази цена? Компанията използва панели от Sharp и Japan Display за смартфоните от висок клас, а за устройствата от среден клас използва панели от AU Optronics. Сега доставчик на компанията става и китайският производител BOE Technology, който ще прави панелите за бюджетните устройства.
 
Още един гигант подготвя евтино устройство – Microsoft Lumia 435 ще заеме нишата на евтините смартфони под управление на Windows Phone. Microsoft планира новият смартфон да е по-евтин от устройствата Lumia 5xx.
 
В интернет вече изтече информация за модела Lumia 435, който ще заеме нишата на Asha и Nokia X, съобщи SlashGear.

Очакваният Lumia 435 ще предлага 4-инчов екран с резолюция 800х480 пиксела, процесор Qualcomm Snapdragon 200 и 5-мегапикселова задна камера, докато за предната все още няма информация. Като размери новият модел ще бъде близък до Lumia 530.

Microsoft ще предложи варианти на Lumia 435 с една и две SIM карти. Все още не е ясно кога смартфонът ще излезе на пазара и на каква цена.