Facebook все още мисли за алтернатива на Like

Основателят на Facebook Марк Зукърбърг все още не е сигурен дали трябва да се добави бутон “не харесвам” (dislike) в едноименната социална мрежа.

“Много често хората споделят тъжни неща, или това, което засяга културите на различни страни, социалния живот”, отбеляза той пред централата на компанията в Менло парк, Калифорния, пише БГНЕС.

Даването на възможности за реакция чрез “емоционалните бутони” – “съчувствие” или “удивление”, според него е възможно да бъде полезно за тези, които нямат намерение да пишат дълги постове, но биха искали да отбележат своето отношение към събитието в живота на приятелите си.

“Много хора говорят за необходимостта от появяването на бутон “не харесвам”. Помислихме по този въпрос. Хората искат да имат възможност да кажат, че някои неща не са добри, но ние не смятаме, че това ще донесе нещо позитивно”, отбелязва Зукърбърг.

“Няма да го създаваме”, подчерта той.

По думите му Facebook не се нуждае от градация на “харесвам”, “не харесвам”.

“Не мисля, че бутонът “не харесвам” е някаква ценност или ще донесе полза на обществото в мрежата. Вие винаги можете да коментирате, под който и да е пост”, посочи той.