x86 сървърите на Fujitsu навършват 20 години

Спомняте ли си как изглеждаше Интернет преди 20 години? Да, на нас също ни е трудно. Ако все пак попаднем на някой архивиран сайт от 1994 ни става дори смешно. Интернет измина наистина много път за тези две десетилетия. Кой ли тогава би си помислил, че един ден ще имаме умни телефони, часовници, динамични сайтове, социални мрежи, Фейсбук… Разбира се всеки може да оцени за себе си доколко тези неща са му полезни, но има един безспорен факт – в тези 20 години х86 сървърите на Fujitsu са неизменен спътник на много от хората, работещи за промяната на уеб пространството.

През 1994 година от Fujitsu разработиха първите х86 базирани индустриални сървъри. Познати под името PRIMERGY те и до днес предлагат всички иновации, които клиентите биха могли да очакват. Комбинацията от високо качество, ценова ефективност и мощ осигурява решение за всеки вид бизнес и за всякакви приложения, създавайки основа за ориентирания към бъдещето бизнес. За да осигури тези високи постижения Fujitsu подлага всички свои системи на тестове, като по този начин гарантира, че те не просто отговарят на стандартите в индустрията, а дори ги надминават. Така 20 години след създаването си, сървърите PRIMERGY редовно получават награди за качество и производителност. 

Това обаче далеч не е всичко, към което се стремят от Fujitsu. През последните години от компанията доказаха, че бизнесът им е еко-ориентиран, като намалиха драстично консумацията на енергия и създадоха иновации като Cool-safe Advanced Thermal Design.

По случай годишнината от компанията организират състезание “Oldest PRIMERGY Alive”. Условията за участие и формата за регистрация можете да намерите на сайта на Fujitsu, а срокът за регистрация е 31 октомври. Победителят ще спечели една от новите системи PRIMERGY RX2540 M1.

Важни дати за Fujitsu:

1994/95 – Първи x86 PRIMERGY сървъри по индуастриален стандарт

1998/99 – представн е първият blade сървър (PRIMERGY BX300)

2005 – въвеждане на първата конвергентна инфраструктурна платформа (PRIMERGY BladeFrame) 

2007 – повишена прозиводителност за крайния потребител чрез въведения инструмент за управление ServerView

2010 – представен е PRIMERGY BX400 – blade сървър за средно големи компании. Продукти на компанията получават ENERGY STAR сертификат за екосъобразност.

2013 – Cool-safe Advanced Thermal Design повишава енергийната ефективност на продуктите на компанията с 27%