Fujitsu с нов смарт банкомат

Напредъкът в новите технологии направи много повече от това, че ни даде социални мрежи и непрекъснат достъп до интернет от всевъзможни смарт устройства. Той направи животът ни по-сигурен. Типичен пример затова е фактът, че днес никой днес  не носи големи суми пари в джоба си. И наистина, какво би било по-ужасно от това да се разделиш с току що изплатената заплата, докато пътуваш в метрото, благодарение на някой сръчен джебчия?

За да избегнем тази опасност днес всички разчитаме на банкоматите. Дотолкова сме свикнали с тях, че почти не обръщаме внимание на сложната технология, която се крие зад екрана. В стремежа си да подсигури допълнително банковите транзакции на потребителите, Fujitsu създаде FUJITSU ATM Series 100 – смарт банкомати, които контролират качеството и автентичността на банкнотите.

Устройството вече е преминало процеса на сертифициране от Европейската Централна Банка, който е задължителен за всички машини, обработващи банкноти. Сред издържаните тестове са:

–          Засичане и отстраняване на фалшиви банкноти

–          Сортиране и отстраняване на негодни банкноти – замърсени или повредени

–          Проследяване на информация за потребителите за идентифициране на фалшиви банкноти.

Освен това банкоматите от новата серия предлагат технологии за засичане на скимиращи устройства, както и NFC технология за мобилни плащания. FUJITSU ATM Series 100 покрива PCI 3.0 стандарта за сигурност на данните.

FUJITSU ATM Series 100 вече може да бъде поръчан директно от производителя.