Intel и Фондация Michael J. Fox заедно срещу Паркинсон

Фондацията Michael J. Fox за изследвания на Паркинсон и Intel Corporation обявиха сътрудничество с цел подобряване на изследването и лечението на заболяването Паркинсон – невродегенеративно мозъчно заболяване, което е на второ място в света по разпространение след заболяването Алцхаймер.

Сътрудничеството включва многоетапно изследване, за което ще се използва нова платформа за анализ на Големи данни, които откриват модели в данните, събрани от носими технологични устройства, използвани за наблюдение на симптомите.

Потенциалът да се събира и анализира информация от хиляди хора с индивидуални характеристики на Паркинсон, като забавяне на движенията, тремор и качеството на съня, ще позволи на изследователите да имат по-добра представа за клиничното развитие на заболяването Паркинсон и да проследят връзката с молекулярните промени.

По-късно тази година Intel и MJFF планират да пуснат ново мобилно приложение, което позволява на пациентите да предоставят информация за приема на лекарства, както и за начина, по който се чувстват.