Мариса Майер е продала акции за 11.6 милиона от Yahoo

Изпълнителната директорка на Yahoo Мариса Майер е продала свои акции на стойност 11.6 милиона от компанията, която оглавява, с което създава впечатление, че предстоят някакви промени в компанията.

Данните идват от журналиста Ерик Джаксън, който също е инвеститор в Yahoo.

Той има само 45 акции, но вече нееднократно се оказа в центъра на вниманието със сериозната си критика към Майер.

Според него, откакто Майер застава начело на Yahoo, ядрото на бизнеса на компанията се оценява на едва 500 милиона долара за сметка на значително увеличен дял в Alibaba и Yahoo Japan.

“Като инвеститор – а така също и ако бях служител – аз искам заплащането на изпълнителния директор да е свързано със стойността на компанията, която оглавява”, изтъква Джаксън. “Искам те да разбират, че бъдещето им богатство и репутация зависят от успеха на компанията. Когато всеки две.три седмици продаваш акции на стойност 500 000 долара, това определено изпраща лошо послание”.

“То може да бъде или положително – “Акциите удрят тавана, време е за продажба!”, или отрицателно – “Предстои потъване на кораба и трябва да продавам бързо” – като и в двата случая останалите също имат право да знаят какво се случва”, завършва журналистът.