Fujitsu защитава данните с биометрия

Корпоративните данни обикновено са много по-ценни от всякакво друго имущество, което притежаваме. И тъй като живеем в мрежов свят, винаги трябва да имаме едно на ум, че защитата ни може да бъде пробита по най-неочакван начин. Традиционната защита с парола в тези условия е поставена на изпитание – от една страна някой може да открадне паролата, а от друга – винаги може да се случи да я забравите, което повлича след себе си големи проблеми.
С оглед на това от Fujitsu акцентират на една защита, чиято парола никога не може да забравите, а кражбата й е възможна преди всичко в холивудските творения. От компанията разработиха решение за биометрична идентификация за предпазване на данните в компютърни системи, работещи със SAP решения. FUJITSU PalmSecure е система за биометрична идентификация на базата на технология за разпознаване на образите на вените и дланта. В комбинация с bioLockTM, PalmSecure е много надежден при предотвратяването на неразрешен достъп и защита на данни от хакери, бивши служители, консултанти, одитори и т.н.
Освен от външни атаки, новият софтуер предпазва данните и от вътрешни опити за нерегламентиран достъп. От Fujitsu осигуряват и възможност за защита на информацията и в случаи, когато определена програма е необходимо да бъде активна за дълги периоди от време. Системата изисква от потребителите да се идентифицират в предварително определено време или за определени типове файлове, като по този начин проверява самоличността на работещия с приложеният потребител. Организациите могат да контролират действия като експорт, печат, запис, промяна и разглеждане на данни. Компании също могат да ограничат достъпа на потребителите изцяло да даден екран, или деактивират бутоните за спестяване и износител.