Fujitsu с технология за наблюдение на пациенти

Fujitsu обяви, че разработва технология за болнично наблюдение на пациенти, която използва камери за точно определяне на статуса и движенията им. С увеличаването на населението и растящото натоварване на лечебните заведения, персоналът им не винаги успява да следи отблизо движението на всички пациенти. Затова не са редки случаите, когато пациентите стават от леглото и се движат без знанието на медицинските сестри.

Съвременната технология, която се ползва в повечето болници дава сигнал ако усети рязка промяна в натиска, който тялото на пациента упражнява върху леглото. Тя обаче често дава грешки и се включва ако лежащият се обърне или направи друго рязко движение.

Новата технология на Fujitsu използва камера, която разпознава кога пациентът сяда в леглото или става, за да се разходи, както и различни признаци в поведението му, които изискват намеса на медицинския персонал. За първи път системата беше демонстрирана през май на Fujitsu Forum 2014 в Токио. Повече подробности за нея обаче предстои да научим по време на SSII2014 Image Sensing Symposium, който започва на 11 юни в Пасифико, Йокохама